ZAPLENA KOD BUJANOVCA: Sprečen šverc 130.000 cigareta
Foto: MUP Srbije

Roba sakrivena u gepeku i na zadnjem sedištu

ZAPLENA KOD BUJANOVCA: Sprečen šverc 130.000 cigareta

Crna Hronika -

Carinici i policajci su 15. septembra 2016. godine sprečili da u zemlju bude prokrijumčaren tovar nelegalnih cigareta u kome se našlo 130.000 cigareta bez akciznih markica.

Krijumčarene cigarete su otkrivene u dubinskoj kontroli u jednom od sela bujanovačke opštine, kada su carinici na poziv kolega iz policije izašli na teren kako bi im pružili asistenciju, saopštila je Uprava carina.

Ubrzo je utvrđeno da su saznanja do kojih je policija došla tačna, te da je zaustavljeni automobil ''Audi A4'' bujanovačkih registarskih oznaka prepun cigareta marki ''Merylin slims'' i ''Royal Slims''.

Cigarete, koje su bile namenjene srpskom tržištu, je sa AP KiM pokušao da prokrijumčari 31-godišnji srpski državljanin, albanske nacionalnosti.

Automobil kojim je upravljao bio je prepun cigareta koje su se u kutijama i van njih nalazile u gepeku i na zadnjem sedištu.

S obzirom da vrednost robe prelazi trećinu vrednosti vozila kojim je ona krijumčarena i automobil ''Audi A4'' je privremeno zadržan do okončanja postupka, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track