ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Igoru Novakoviću mesec dana pritvora
Foto: Printscreen Youtube

Da ne utiču na svedoke

ZAVRŠENO SASLUŠANJE: Igoru Novakoviću mesec dana pritvora

Crna Hronika -
Pritvor je predložio Viši tužilac posle maratonskog saslušanja svih okrivljenih. Petorica osumnjičenih su vraćeni u pritvorsku jedinicu Kazneno popravnog zavoda u Nišu a Igor Novaković,zbog zdrvstvenih problema je prebačen na Kardiologiju kliničkog centra u Nišu

NIŠ - Igoru Novakoviću (45) bivšem direktoru PD ,,Jugoistok,,d.o.o. Niš, šefu njegovog kabineta Predragu Vlajkoviću (32) odgovornim osobama firme ,,Cim grupa,, braći Predragu i Bratislavu Stojiljkoviću,kao i Miroslavu Stamenkoviću (37) direktoru agencije ,,Account,, Niš i Nikoli Jovanoviću (38) zaposlenom u ,,Telekom Srbija,, sudija za predhodni postupak odredio je jednomesečni pritvor zbog osnovane sumnje da su izvršili zloupotrebu službenog položaja od direktnog učešća do pomaganja i iniciranja.

Prvoj petorici pritvor je određen zbog opasnosti da tokom istrage ne utiču na svedoke i zbog uznemiravanja javnosti a Jovanoviću i Stamenkoviću,zbog eventualnog uticaja na svedoke.

Pritvor je predložio Viši tužilac posle maratonskog saslušanja svih okrivljenih.Naime,saslušanje je započelo u sredu pre podne i trajalo do kasno u noć izmedju srede i četvrtka. Petorica osumnjičenih su vraćeni u pritvorsku jedinicu Kazneno popravnog zavoda u Nišu a Igor Novaković,zbog zdrvstvenih problema je prebačen na Kardiologiju kliničkog centra u Nišu.

Naime,prilikom saslušanja kod tužioca Novaković je kašljucao pa je predloženo da se pozove lekar. Međutim,Novaković je odbio lekarsku pomoć pred tužiocem.Medjutim,neko je spolja,mimo tužioca,policije i KPZ ipak organizovao da Hitna pomoć dodje po Novakovića pa je prebačen u Klinički centar.

Inače tokom saslušanja svi okrivljeni su se branili da su ubeđeni da svojim aktivnostima nisu prekršili zakon i da će to dokazati eventualno na sudu.

Prema izvorima bliskim istrazi sumnja se da se novac za koji je oštećen ,,Jugoistok,, nije se slio u privatne džepove već da je Novaković kao dobročinitelj to preusmeravo nekim organizacijama što policija proverava ali se u interesu istrage to ne saopštava.

(D.I. )

Novakovićevo zdravstveno stanje ozbiljno

Prema izvorima iz Kliničkog centra Niš, zdravstveno stanje pacijenta na Kardilogiji Igora Novakovića je ozbiljno. Kurir saznaje da je direktor Kliničkog centra,posle saznanja da će Novaković biti prebačen na

- Dobro proverite njegovo stanje ako nema ozbiljnih smetnji ne primajte ga na kliniku već vratite u pritvor, poručio je dežurnom direktor KC prof.dr. Zoran Radovanović.Međutim, prema nalazu kardiloga stanje Novakovića je procenjeno kao ozbiljno i odmah mu je uključen nitroglicerin. Novaković naime, od nedavno ima dijagnozu - perikardit –upala srčane maramice,što se smatra ozbijnom pretnjom po zdravlje.

Novakovića u bolnici čuva sudska straža

Novakovića je posle prebacivanja na Kardilogiju obezbedjivala policija jer je praktično bio u njihovom pritvoru. Posle rešenja sudije za predhodni postupak,od juče pre podne, njegov boravak na klinici obezbedjuju pripadnici Kazneno popravnog zavoda u Nišu.Poseta nije dozvoljena ni najbližoj rodbini a zatvorski čuvari legitimišu čak i medicinsko osoblje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track