Prikaži najnovije vesti
Zvonko Veselinović, foto Marina Lopičić
Potvrđena presuda

Zvonko Veselinović oslobođen svih optužbi

Crna Hronika 26

On se teretio da je sa saradnicima protivpravno prisvojio 32 kamiona koja su u vlasništvu Hipo Alpe Adrija lizinga

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio optužbi biznismena Zvonka Veselinovića iz Zvečana i potvrdio presudu Specijalnog suda.

Veselinović se teretio da je sa saradnicima protivpravno prisvojio 32 kamiona koja su u vlasništvu Hipo Alpe Adrija lizinga. Međutim, pošto to nije dokazano, Veselinović je oslobođen optužbi. Istom presudom pravosnažno je oslobođen i njegov saradnik Milan Radojčić, čime je potvrđena prvostepena presuda Specijalnog suda u odnosu na njih dvojicu.
- Dokazi izvedeni u ovom postupku nisu potvrđeni, pa su oni oslobođeni optužbi za krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica podstrekivanjem - navodi se u obrazloženju presude.

Apelacioni sud je, međutim, ukinuo deo presude kojim je Dragan Ćurčić, vlasnik preduzeća „Euro-kop“, osuđen na dve godine zatvora i naložio da mu se suđenje ponovi.

Podsetimo, oni su bili optuženi da su protivpravno prisvojili 32 motorna vozila različitih marki, koja su vlasništvo lizing kompanije Hipo Alpe Adrija lizing, a vozila je koristila Ćurčićeva privatna kompanija „Euro-kop“ iz Raške.

(M. N.)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir