ČUČKOVIĆ: Nikome nismo davali zdravstvene kartone zbog "Mei Ta"
Foto: Zorana Jevtic

Demantuje

ČUČKOVIĆ: Nikome nismo davali zdravstvene kartone zbog "Mei Ta"

Beograd -

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je danas da niko iz te opštine nije davao na uvid zdravstvene kartone kompaniji "Mei Ta", niti su ikada komunicirali sa bilo kojom zdravstvenom istitucijom tokom pregovora o gradnji te fabrike u Obrenovcu.

On je u saopštenju istakao da će svi zahtevi investitora biti isključivo ispunjavani u skladu sa postojećim zakonima Republike Srbije. Čučković je saopštenje poslao nakon navoda poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti da je pokrenut nadzor nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u opštini Obrenovac posle informacije da su lični podaci velikog broja građana dostavljeni kompanija "Mei Ta".

Poverenik je napisao da mu se obratio veći broj građana povodom izjave Čučkovića da je tokom pregovora sa potencijalnim stranim investitorom vršena obrada ličnih podataka velikog broja građana, uključujući i 55.000 zdravstvenih kartona Obrenovčana i da su podaci stavljeni na raspolaganje kompaniji "Mei Ta".

Početkom aprila u Bariču kod Obrenovca počela je izgradnja kinesko-francuske fabrike za proizvodnju auto-delova "Mei Ta". Vrednost fabrike je 60 miliona evra i plan je da zaposli 1.400 radnika. Vlada Srbije i kompanija "Mei Ta grupa", čija je članica "Mei Ta Europe", potpisale su u novembru 2014. godine Memorandum o razumevanju koji predviđa investicije te firme u izgradnju pogona u Obrenovcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track