Da l' je Modelsici mesto u Skupštini
Foto: KURIR

Nevena Adžemović postala poslanica

Da l' je Modelsici mesto u Skupštini

Politika -
Uzdanica NS juče položila zakletvu i nakon insistiranja novinara dala prvu poslaničku izjavu, ali uz pomoć koleginice Filipovski

BEOGRAD - „Modelsica“ položila zakletvu!Uzdanica Nove Srbije Nevena Adžemović juče je zvanično postala poslanica Skupštine Srbije. Sramežljivo, u prvi mah bežeći od foto-reportera obučena u beli svedeni sako i suknju, ipak je na insistiranje novinara dala svoju prvu poslaničku izjavu. Doduše u društvu partijske koleginice, potpredsednice NS Dubravke Filipovski.- Ovo je novo iskustvo za mene. Boriću se za rodna ravnopravnost, poboljšanje položaja žena i dece. I ja sam majka, tako da se mi je ta tematika i te kako poznata. Obećavam da ću se pripremati za svaku sednicu i da ću se dokazati. Moj novi posao uticaće i na to da se više neću baviti pevačkom i modnom karijerom. Imam podršku porodice, ali i kolega poslanika - rekla je ona.Upitana da li je pročitala zakon o NBS, o kome se raspravljalo, rekla je:- Da, naravno - kazala je na kraju bivša „modelsica“.Podsećamo, Adžemovićka je u političke vode ušla kao kandidat Nove Srbije Velimira Ilića. Bila je poznata kao članica turbo-folk grupe Models sredinom 90-ih godina. Udata je za Srđana Adžemovića, kontroverznog biznismena koji slovi za bliskog prijatelja i kuma lidera NS. Kako je sama izjavljivala, sa suprugom je bila gost na rođendanu Sretena Jocića (Joce Amsterdama), koji je 2010. godine osuđen na 15 godina zatvora zbog podstrekivanja na ubistvo Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš 1995. O tome je i kratko svedočila tokom suđenja Jociću.

Šta o Neveni kažu poslanici

Borislav Stefanović, DS

- Poslanici u Skupštini su odraz svojih šefova u stranci. To ne treba da bude iznenađenje jer je ova vlada visoko estradizovana, pa što ne bi bila i Skupština.

Nenad Čanak, LSV

- Bolje da gledamo tu „modelsicu“ nego njenog šefa Velimira magistra Ilića. Moram da je upoznam, nemam pojma ko je ona, a ni na čije rođendane je išla.

Miljenko Dereta, LDP

- Strašno je i pogubno da su to teme o kojima treba da se raspravlja u Skupštini Srbije. Nije problem ko je poslanik, već na koji način se godinama urušava institucija parlamenta.

Najviše ugleda imali♦ Nikola Pašić, pet puta predsednik Narodne Skupštine♦ Dobrica Ćosić♦ Zoran Đinđić♦ Borislav Pekić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track