MALEZIJSKE VLASTI: Avion je izgubljen! Nema preživelih!

Pao u Indijski okean

MALEZIJSKE VLASTI: Avion je izgubljen! Nema preživelih!

Planeta -
Članovi porodice nestalih putnika su javili da su pozvani na hitnu konferenciju, gde se očekuju novi detalji vezani za let MH 370, koji je nestao 8. marta

Malezijiski putnički avion koji je nestao pre više od dve nedelje, pao je u Indijski okean, saopštio je danas na hitnoj konferenciji za štampu u Kuala Lumpuru premijer Malezije Nadžib Razak.

"Sa dubokom žalošću i tugom moram da vas obavestim da se, po novim podacima, let MH370 zavšio daleko na jugu Indijskog okeana", rekao je premijer.

Malezijski premijer je ovo saopštio na osnovu informacija koje je obezbedila Britanska satelitska kompanija Inmarsat kao i Britanska služba za istaživanje avio-nesreća.

"Naše misli su sa 226 putnika i naših prijatelja u ovom bolnom trenutku", piše u saopštenju kompanije koja je prethodno obavestila porodice žrtvava SMS-porukom da je "bez sumnje avion izgubljen i da niko od putnika i posade nije nađen", preneo je britanski BBC.

http://www.youtube.com/watch?v=MzqxeIFMnD4

Kina je danas zatražila od malezijskih vlasti da joj dostave sve informacije i dokaze u vezi sa nestalim avionom na letu MH 370 pošto je premijer te zemlje saopštio da se letelica sa 239 putnika i članova posade srušila u južnom delu Indijskog okeana.

Podsetimo, Malezijske vlasti su sazvale hitnu konferenciju, na kojoj se očekuju novi detalji vezani za nestali Boing 777, za kojim se traga već više od dve nedelje.

Mediji su javili da su porodice kineskih putnika pozvani hitno da dolete iz Peking u Australiju, blizu čijih obala se traga za nestalim avionom. Kako prenose strani mediji, članovi porodice nestalih putnika su javili da su pozvani na hitnu konferenciju, gde se očekuju novi detalji vezani za let MH 370, koji je nestao 8. marta.

Članovi porodica nestalih putnika dobli su SMS: "Malezijan erlajns sa žaljenjem saopštava da moramo da zaključimo, da bez ikakve sumnje, avion na letu MH 370 je izgubljen i niko od putnika nije preživeo. Premijer će se obratiti javnosti, ali moramo da se suočimo da je avion izgubljen".

http://www.youtube.com/watch?v=bCooPcZgQDY
Žrtva... Moheng Vang
Žrtva... Moheng Vang

Mnogi se vraćali sa odmora NAJMLAĐI PUTNIK IMAO DVE GODINETragična sudbina 239 putnika i članova posade nestalog „boinga 777“ zavila je u crno veliki broj zemalja, a rastužila čitav svet. Najmlađi putnik na letu MH370 Moheng Vang iz Kine imao je samo dve godine, a vraćao se sa ocem Rorijem Vangom i majkom Viviom Đao kući u Peking nakon godišnjeg odmora u Maleziji. S njima su putovali i njegovi baba i deda.Inače, još četvoro putnika u nestalom malezijskom avionu bila su deca koja su imala manje od pet godina. Pored toga, najstariji putnik bio je Kinez Lou Baotang (79), poznati kaligraf.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track