Da si moje dete, ubila bih te!

Planeta

Autor:

Studentkinji Lamiji Topčagić iz Sarajeva nije dozvoljeno da da krv jer je lezbijka, a bibliotekarka joj je čak i pretila

Davanje krvi

Došli da daju krv, a samo što nisu dobili batine

SARAJEVO - Skandal na univerzitetu.
Lamiji Topčagić, studentkinji treće godine komparativne književnosti i bibliotekarstva na sarajevskom Filozofskom fakultetu, zabranjeno je da dobrovoljno da krv jer je lezbijka.

Da skandal bude veći, nakon što se javno deklarisala, bibliotekarka na fakultetu uvredila ju je rečima: „Da si moje dete, ubila bih te na mestu!“

U četvrtak je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu organizovano dobrovoljno davanje krvi, a neposredno pre toga studenti su morali da popune formular Zavoda za transfuziju FBiH. U delu „Osobe koje ne treba da daju krv“ navedene su „osobe koje imaju povremene ili stalne seksualne kontakte s homoseksualcima“, što je naljutilo troje studenata.

Lamija Topčagić, Nedžmina Šeta i Amar Numanović obratili su se kabinetu dekana i ukazali na diskriminaciju. Rečeno im je da fakultet nije odgovoran za sadržaj formulara, a studenti su počeli da upozoravaju ostale da je formular diskriminišući i suprotan osnovnim ljudskim pravima.

Nakon toga jedan od bolničara fizički je nasrnuo na Amara Numanovića, a umešala se i bibliotekarka s fakulteta, nazvavši studente narkomanima i propalitetima. Kad su oni pokušali da objasne da su njihova prava ugrožena, bibliotekarka je nastavila s vređanjem, a na kraju je zapretila da će ih posle nastave čekati ispred zgrade fakulteta.


Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (55)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Yeca

  Yeca

  Auuu što si ti nešto ozlojeđen...da li po nacionalnoj osnovi ili si imao posla sa crncima koji su te malo preforsirali, ne znam....:)

  39 Odgovori 
 • Yeca

  Yeca

  Urođena, da ali to je samo kod 1% stanovništva. Ja znam više ovih što su gejevi zato što je to kao IN i stalno prozivaju heteroseksualce da su konzervativni itd. Stvarno nemam ništa protiv ovih što su od rođenja takvi, ali ovih trendsetera mi je preko glave. Oni i prave te prajdove. I da ako heteroseksualce zovu homofobi, onda su homoseksua ... više lci heterofobi, logično zar ne?

  38 Odgovori 
 • Angela

  Angela

  Sva obavestenja na tom formularu su tacna! Najrizicnija grupa koja prenosi HIV su homoseksualci! To je poznato u celom svetu. Od njih je i pocela zaraza. Pogledajte podatke od Svetske Zdravstvene Org. Zato sto mnogo menjaju partnere, oni su najrizicniji.Prostitucija takodje siri zarazu, narkomani.Ugrozena im prava!?! Mi normalni smo ugrozeni od nji ... više h! Postali su strasno agresivni i bezobrazni. U Bibliji ne pise dva Adama i dve Eve, zar ne?

  35 Odgovori 

Poslednji komentar

 • mia

  mia

  Kreten jesi, Lizguz! Pardon Bajaguz! Pardon LJuboguz! Pardon Turoguz!

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!