Dačić će dati snimak kradljivca bicikla medijima

Dačić će dati snimak kradljivca bicikla medijima

Društvo -
Zbog toga što bezbednosne službe nisu uspele da idetifikuju o kome se tačno radi, medijima će biti poslati snimak i fotografije da bi zamolili građane da ko god prepozna kradljivca bicikla - o tome obavesti MUP

SMEDEREVSKA PALANKA - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da će danas svim medijima u Srbiji biti poslat video snimak i fotografija, na kojoj je zabeležen momenat krađe bicikla japanskom državljaninu Rio Asadžjiju, ispred tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu.

Zbog toga što bezbednosne službe nisu uspele da idetifikuju o kome se tačno radi, medijima će biti poslati snimak i fotografije da bi zamolili građane da ko god prepozna kradljivca bicikla - o tome obavesti MUP, rekao je Dačić novinarima u selu Ratari kod Smederevska Palanke.

"Nadamo se da ćemo tako rešiti ovo pitanje", rekao je Dačić, ističući da je krađa bicikla japanskom državljaninu "velika sramota za Srbiju".

Japanac Rio Asadži, kojem je na putu oko sveta dugom skoro 20.000 kilometara bicikl ukraden baš u Beogradu, apelovao je na građane i policiju da mu pomognu.

Rio Asadži je rekao da su sigurnosne kamere ispred tržnog centra "Ušće" snimile čoveka koji mu je ukrao izuzetno vredan dvotočkaš i da policija traga za njim. Asadži je 18. jula parkirao bicikl marke "panasonik" ispred ulaza u šoping centar, uredno ga zaključao, a kada se vratio posle 20 minuta, nije ga bilo.

Ukradeni bicikl je crne boje i takav može da se kupi samo u Japanu"Stigao sam u Beograd 16. jula i ovde sam već 13 dana. Ne znam koliko još mogu da čekam da mi pronađu bicikl. Moj san je da obiđem svet biciklom, zato mi je potrebna vaša pomoć", poručio je Asadži.

Kako kaže, ovo mu je drugi put da biciklom obilazi svet, jer je od 2006. do 2008. godine putovao kroz Severnu i Južnu Ameriku i Australiju i tada je ukupno prešao 44.235 kilometara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja