DAČIĆ ČESTITAO DAN POBEDE: Moramo ujedinjeni da branimo SLOBODU i DEMOKRATIJU
Foto: Dado Đilas

Ministar spoljnih poslova

DAČIĆ ČESTITAO DAN POBEDE: Moramo ujedinjeni da branimo SLOBODU i DEMOKRATIJU

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je danas građanima Srbije Dan pobede i Dan Evrope i ocenio da će 9. maj ostati simbol herojstva i jedinstva naroda koji su odbranili svet od fašizma.

"Moramo ujedinjeni sa svim prijateljima širom sveta braniti naše zajedničke vrednosti - slobodu, demokratiju, bezbednost, ljudska prava i boriti se protiv netrpeljivosti i mržnje. Jer svako od nas nosi veliki teret odgovornosti pred budućim generacijama", navodi se u čestitki.

Dačić je naveo da građani Srbije s ponosom treba da pamte svoju "slavnu antifašističku prošlost".

"Dužnost nam je da poštujemo, negujemo i čuvamo od zaborava tekovine koje smo dobili u nasleđe od onih koji su živote dali u borbi za slobodu i protiv fašizma. Na idejama antifašizma, slobode, pravde i mira, posle tragedije Drugog svetskog rata, započeta je izgradnja današnje Evropske unije, zajednice evropskih država i naroda kojoj i Srbija pripada, i čijem punopravnom članstvu teži", naveo je Dačić.

On je naveo da danas postoje pokušaji relativizacije zločina fašizma i izjednačavanja žrtava i zločinaca i da građani Srbije ne smeju da dopuste da ti pokušaji izmene istoriju i sa svim aktuelnim izazovima dovedu u pitanje "blagodeti mira".

SRBIJA DAN POBEDE SLAVI U NIKINCIMA: Oganj, alas, miloš, nora! Danas ćete videti šta ima naša vojska

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track