Dačić: Niti korisno, niti korektno obraćanje SSSS

Društvo

Autor:

Koalicija SPS-PUPS-JS opredeljenja za izgradnju društva socijalne pravde i u proteklom periodu upravo je Krkobabić bio taj koji je insistirao na pravima penzionera, rekao mandatar za sastav nove vlade

ivica dacic, aleksandar vucic, tuzilastvo,

LJUBOVIJA - Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić ocenio je danas nekorisnim i nekorektnim stav Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) da predsednik PUPS Jovan Krkobabić ne treba da bude potpredsednik vlade i ministar rada i socijalne politike.

SSSS je juče saopštio da funkciju potpredsednika vlade i ministra rada i socijalne politike treba da obavlja "neko mlađi, hrabriji i sposobniji".

Reagujući na taj stav, Dačić je istakao da je koalicija SPS-PUPS-JS opredeljenja za izgradnju društva socijalne pravde i da je u proteklom periodu upravo Krkobabić bio taj koji je insistirao na pravima penzionera.

"Krkobabić je, pored toga, inicirao i povezivanje radnog staža za radnike, a takođe je insistirao na neprihvatanju zahteva koji su dolazili od MMF u vezi sa zamrzavanjem plata, podizanjem broja godina za odlazak u penziju...", naveo je Dačić.

Upravo zbog toga, smatra lider SPS, ne treba tako reagovati, niti na taj način stvarati probleme, s obzirom da "se ne određuje na ovakav način ko će biti minstar".

"Naša koalicija je na izborima osvojila 560.000 glasova i to je jedini parametar i kriterijum za kadrovska pitanja u sledećem periodu", kazao je Dačić tokom učešća u "Drinskoj regati".

Prema njegovom obećanju, jedna od prvih aktivnosti kao budućeg premijera biće upravo razgovor sa socijalnim partnerima - sindikatima i privrednicima o načinu na kojim im država može pomoći da se ostvare prava radnika i svih drugih kategorija stanovništva koji su socijalno ugroženi.

"Upravo zato mislim da nije potrebno izazivati konflikte i sukobe, već se dogovoriti oko konkretnih rešenja u budućem periodu", poručio je Dačić.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (1)

Pošaljite komentar 

Poslednji komentar

  • Пензионер

    Пензионер

    Ево у чему је суштина: СССС је очекивао владу коју ће предводити ДС и тада би им ПУПС и Кркобабић били способни и храбри, као што су били у протеклих 4 године. СССС је био сарадник и следбеник ДС. ... više Одједном, ситуација се мења: Кркобабић није са ДС, већ са СНС, коју они нису желели и одмах им он није храбар, а осим тога је и стар. Шта би на ово рекли Американци, кад им је Роналд Реган, у његовим годинама, владао не једним министарством, него најмоћнијом државом, а незванично и читавим светом.

    0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Hrvatska, koja „Oluju“ slavi kao državni praznik, nema nikakvo moralno pravo da Srbiji drži bilo kakve lekcije Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!