Dačić: Niti korisno, niti korektno obraćanje SSSS

Dačić: Niti korisno, niti korektno obraćanje SSSS

Društvo -
Koalicija SPS-PUPS-JS opredeljenja za izgradnju društva socijalne pravde i u proteklom periodu upravo je Krkobabić bio taj koji je insistirao na pravima penzionera, rekao mandatar za sastav nove vlade

LJUBOVIJA - Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić ocenio je danas nekorisnim i nekorektnim stav Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) da predsednik PUPS Jovan Krkobabić ne treba da bude potpredsednik vlade i ministar rada i socijalne politike.

SSSS je juče saopštio da funkciju potpredsednika vlade i ministra rada i socijalne politike treba da obavlja "neko mlađi, hrabriji i sposobniji".

Reagujući na taj stav, Dačić je istakao da je koalicija SPS-PUPS-JS opredeljenja za izgradnju društva socijalne pravde i da je u proteklom periodu upravo Krkobabić bio taj koji je insistirao na pravima penzionera.

"Krkobabić je, pored toga, inicirao i povezivanje radnog staža za radnike, a takođe je insistirao na neprihvatanju zahteva koji su dolazili od MMF u vezi sa zamrzavanjem plata, podizanjem broja godina za odlazak u penziju...", naveo je Dačić.

Upravo zbog toga, smatra lider SPS, ne treba tako reagovati, niti na taj način stvarati probleme, s obzirom da "se ne određuje na ovakav način ko će biti minstar".

"Naša koalicija je na izborima osvojila 560.000 glasova i to je jedini parametar i kriterijum za kadrovska pitanja u sledećem periodu", kazao je Dačić tokom učešća u "Drinskoj regati".

Prema njegovom obećanju, jedna od prvih aktivnosti kao budućeg premijera biće upravo razgovor sa socijalnim partnerima - sindikatima i privrednicima o načinu na kojim im država može pomoći da se ostvare prava radnika i svih drugih kategorija stanovništva koji su socijalno ugroženi.

"Upravo zato mislim da nije potrebno izazivati konflikte i sukobe, već se dogovoriti oko konkretnih rešenja u budućem periodu", poručio je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track