Dačić: Srbija neće menjati zakon jer to sugeriše Haški tribunal
Foto: Dragana Udovičić

Dačić: Srbija neće menjati zakon jer to sugeriše Haški tribunal

Politika -

BEOGRAD - Srbija neće menjati svoje zakone zato što to sugeriše Haški tribunal, poručio je danas ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Ivica Dačić i ocenio da je sugestija tribunala da se hitno izmeni zakon o saradnji sa tim sudom dodatni pokušaj pritiska na Srbiju.

"Zakone donosi skupština, na predlog vlade, poslanika, nije predviđeno i nije mi poznato da Haški tribunal može da predlaže zakone. Nigde u svetu to nije moguće, pa nije moguće ni u Srbiji", rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

On je rekao da je zakon, koji sada ne odgovara Haškom tribunalu, donet uz saradnju sa sudom i sa zapadnim zemljama, da su zakoni "međunarodno verifikovani" i da niko nije imao primedbu

."To je pokušaj daljih pritisaka na našu zemlju. Mi sigurno nećemo menjati zakone zato što to traži Haški tribunal", rekao je Dačić.

Sudsko veće Haškog tribunala u slučaju troje radikala danas je primetilo da Srbija treba pod hitno da promeni svoje zakonodavstvo kako bi bilo u skladu sa međunarodnim obavezama, među kojima je i ispunjenje naloga za hapšenje i izručenje Petra Jojića, Vjerice Radeta i Jove Ostojića optuženih za nepoštovanje suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track