DANAS NASTAVAK DIJALOGA U BRISELU Đurić: Zadržavamo pravo da Prištini oduzmemo broj
Foto: Beta

Tema: Primena postignutih sporazuma

DANAS NASTAVAK DIJALOGA U BRISELU Đurić: Zadržavamo pravo da Prištini oduzmemo broj

Politika -

Primena postignutih sporazuma o Zajednici srpskih opština, pravosuđu, telekomunikacijama, slobodi kretanja i integrisanom upravljanju administrativnim prelazima, biće tema ovonedeljnih razgovora Beograda i Prištine.

Delegaciju Beograda će u nastavku pregovaračkog procesa u Briselu, danas i sutra, 16. i 17. novembra, predvoditi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Pored predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, delegaciju će činiti i predstavnici nadležnih institucija po navedenim temama.

SPORAZUM BG I PR: Telefonski pozivi između mesta u centralnoj Srbiji i na Kosmetu biće međugradski

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Srbija zadržava pravo da povuče pozivni broj za geografsku oblast koji je ustupila privremenim institucijama na KiM na raspolaganje.

HAMITI: Neka se zna, vlasnik pozivnog broja je Srbija! Samo je dala kod svojoj južnoj pokrajini

"Ukoliko Pristina ne bude postovala odredbe sporazuma koje se odnose na slobodan i nesmetan rad Telekoma Srbija ili raspolaganje imovinom, na šta su se prvi put obavezali, Srbija zadrzava pravo da povuče pozivni broj za geografsku oblast koji je ustupila privremenim institucijama na KiM na raspolaganje", rekao je Đurić.

(Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track