Danas prvi zvanični susret Nikolića i Dodika

Politika

Autor:

Nema ni jednog razloga da se ne nastoji da odnosi ne budu dobri i još bolji, predsednik RS

dodik, nikolic

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Sastanak u zgradi Predsedništva biće i prvi zvanični razgovor dva predsednika od izbora Nikolića 20. maja ove godine.

Dodik je uoči razgovora s Nikolićem izjavio da veruje da će imati dobar sastanak o međusobnoj saradnji i otvorenim pitanjima, kao i o aktiviranju rada Saveta za implementaciju sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama RS i Srbije.

"Sporazum o specijalnim vezama je aktivan i legitiman i u tom pogledu postoje jasni okviri u našem ponašanju. Nema ni jednog razloga da se ne nastoji da odnosi ne budu dobri i još bolji", rekao je Dodik i dodao da je i sa premijerom Ivicom Dačićem napravljen dogovor da se posle izbora Vlade Srbije održi poseban sastanak o saradnji RS i Srbije.
"Uveren sam da će odnosi biti još bolji i kvalitetniji", istakao je Dodik, a prenela FENA.

Dodik je, uz predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, bio jedini visoki zvaničnik iz regiona koji je prisustvovao Nikolićevoj inauguraciji.

Od tada je još tri puta boravio u Srbiji, ali susret sa Nikolićem i razgovori na najvišem nivou nisu upriličeni, čime se odstupilo od prakse čestih "susreta na vrhu", ustanovljene tokom mandata bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Dodik je, naime, u Beogradu boravio 1. jula na svečanoj akademiji povodom 70. godišnjice od bitke na Kozari, zatim je 27. jula zajedno sa Tadićem bio gost "Škole prijateljstva" na Tari, a onda se 31. jula u Beogradu sastao sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejom.

Dodik je, inače, uoči poslednjih predsedničkih izbora u Srbiji otvoreno podržao predsedničkog kandidata Borisa Tadića, što je u pojedinim političkim krugovima u Srbiji i u Republici Srpskoj prokomentarisano kao neumesan gest.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (19)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Petar I

  Petar I

  EU , Amerika i NATO imaju alternativu a to su zemlje BRIK-a koje su ekonomska budućnost sveta i Srbiji je tamo mesto sa pobednicima i slobodnim narodima.

  12 Odgovori 
 • makedonac skoplje

  makedonac skoplje

  volio bih da i nas predednik bude ucesnik na tome skupu i da se pravoslavne drzave ujedine,jer mislim ja i mnogin moji stanovnici makedonije da bi nam bilo mnogo bolje sa srbijom.pozdrav iz ubava makedonija

  9 Odgovori 
 • Srpska nije genocidna

  Srpska nije genocidna

  Milorade zatraži od Nikolića hapšenje Čedomira Jovanovića i optužbu za njegove izjave da je " Republika Srpska genocidna i da su Srbi genocidan narod. To da ti bude prvo na pameti kad se sretnete.

  9 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Srbin Istocno Sarajevo

  Srbin Istocno Sarajevo

  Neka vodi Tadica u Laktase, pa neka zajedno kose travu. I on ce proci na slijedecim izborima u RS kao i Tadic u Srbiji. Garant.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rezolucija o Šešelju nema nikakav značaj i biće zaboravljena za dva dana Rasim Ljajić ministar u vladi srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!