Danas prvi zvanični susret Nikolića i Dodika

Politika

Autor:

Nema ni jednog razloga da se ne nastoji da odnosi ne budu dobri i još bolji, predsednik RS

dodik, nikolic

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Sastanak u zgradi Predsedništva biće i prvi zvanični razgovor dva predsednika od izbora Nikolića 20. maja ove godine.

Dodik je uoči razgovora s Nikolićem izjavio da veruje da će imati dobar sastanak o međusobnoj saradnji i otvorenim pitanjima, kao i o aktiviranju rada Saveta za implementaciju sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama RS i Srbije.

"Sporazum o specijalnim vezama je aktivan i legitiman i u tom pogledu postoje jasni okviri u našem ponašanju. Nema ni jednog razloga da se ne nastoji da odnosi ne budu dobri i još bolji", rekao je Dodik i dodao da je i sa premijerom Ivicom Dačićem napravljen dogovor da se posle izbora Vlade Srbije održi poseban sastanak o saradnji RS i Srbije.
"Uveren sam da će odnosi biti još bolji i kvalitetniji", istakao je Dodik, a prenela FENA.

Dodik je, uz predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, bio jedini visoki zvaničnik iz regiona koji je prisustvovao Nikolićevoj inauguraciji.

Od tada je još tri puta boravio u Srbiji, ali susret sa Nikolićem i razgovori na najvišem nivou nisu upriličeni, čime se odstupilo od prakse čestih "susreta na vrhu", ustanovljene tokom mandata bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Dodik je, naime, u Beogradu boravio 1. jula na svečanoj akademiji povodom 70. godišnjice od bitke na Kozari, zatim je 27. jula zajedno sa Tadićem bio gost "Škole prijateljstva" na Tari, a onda se 31. jula u Beogradu sastao sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejom.

Dodik je, inače, uoči poslednjih predsedničkih izbora u Srbiji otvoreno podržao predsedničkog kandidata Borisa Tadića, što je u pojedinim političkim krugovima u Srbiji i u Republici Srpskoj prokomentarisano kao neumesan gest.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Starlete ne biraju sredstva, ali to ne znači ni da su ovi drugi sveci Zlatko Nikolić, kriminolog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde