Dan grada

DAR NS: Besplatne jabuke i čišćenje septičkih jama

Srbija

Autor:

Autobusi gradskog prevoza voziće tokom celog dana kao u špicu, a za građane Novog Sada rođene 1. februara prevoz će biti besplatan

Novi Sad, skupstina grada,

BEOGRAD - Povodom Dana grada, u petak, 1. februara mnoga javna preduzeća u Novom Sadu radiće pojačano, dok će pojedine usluge za građane tog dana biti besplatne, najavljeno je iz kabineta gradonačelnika.

Predsednica Organizacionog odbora za proslavu Dana grada Nada Kobac najavila je u saopštenju da će autobusi gradskog prevoza voziti tokom celog dana kao u špicu, a za građane Novog Sada rođene 1. februara prevoz će biti besplatan.

"Neće se naplaćivati parking i korišćenje klizališta i bazena na SPENS-u. JKP "Vodovod i kanalizacija" će besplatno čistiti septičke jame, JKP "Put" će pojačano krpiti udarne rupe na saobraćajnicama širom grada, a JKP "Tržnica" će građanima deliti jabuke", rekla je Nada Kobac.

Ona je dodala da će prvih 500 korisnika usluga "Novosadske toplana", koji 1. februara dođu u prostorije Odseka za odnose s potrošačima i ponesu poslednji plaćeni račun objedinjene naplate JKP "Informatika", dobiti na poklon izolacionu traku.

Istog dana za učenike nižih razreda Osnovne škole "Kosta Trifković" organizovaće se i poseta rekonstruisanoj Toplani "Sever".

"Ideja je bila da se svi zajedno uključimo u obeležavanje ovog važnog datuma, a sva javna i javno komunalna preduzeća obavestiće javnost o načinu na koji će doprineti proslavi rođendana Novog Sada", navela je Nada Kobac.

Povodom obeležavanja Dana grada u petak će biti upriličena Svečana akdemija u Srpskom narodnom pozorištu u okviru koje će gradonačelnik Miloš Vučević uručiti Februarsku nagradu profesoru Đorđu Petroviću. Na proslavu 1. februara potvrđen je dolazak delegacija gradova pobratima, a najavljen je dolazak i brojnih gradonačelnika i predstavnika gradova i opština Srbije.

Novi Sad obeležava Dan grada u znak sećanja na 1. februar 1748. godine kada je, ukazom austrougarske carice Marije Terezije, dobio status slobodnog kraljevskog grada.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Te devojke nemaju izgrađene moralne vrednosti. Ne može niko za ovakve stvari da optužuje bez dokaza Aleksandra Janković, psiholog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!