Prikaži najnovije vesti
Policija u Južnoj americi zaplenila je više od tri tone Šarićevog kokaina
Kurir saznaje

Darko Šarić u Portoriku?

Crna Hronika 7

Policija pretresla stanove za koje se sumnja da ih koriste Darko Šarić i Goran Soković, organizatori šverca kokaina

BEOGRAD - Čekaju se otisci s Kariba!
Odbegli narko-bos Darko Šarić (42) i njegov najbliži saradnik Goran Soković (41), prema poslednjim informacijama bezbednosnih službi, kriju se u Portoriku! Prema nezvaničnim informacijama, u toj ostrvskoj državi na Karibima oni su nastavili da vode poslove vezane za trgovinu kokainom, i to s najjačim narko-kartelima u Latinskoj Americi!

- Ova informacija odmah je prosleđena policiji u Portoriku, koja je pretresla nekoliko stanova za koje se sumnja da su ih koristili ovi begunci sa Interpolove poternice. Međutim, ni Šarić ni Soković nisu uhapšeni, ali su u stanovima nađena dva crnogorska državljanina za kojima ne postoji poternica - kaže izvor Kurira iz istrage.

Crnogorci su na saslušanju, navodno, izjavili da ne poznaju Šarića ni Sokovića.

- Naravno da im istražitelji ne veruju, pa je iz pomenutih stanova zaplenjeno više predmeta, koji će biti upućeni na veštačenje i analizu. Na osnovu otisaka i tragova DNK biće utvrđeno da li su dvojica organizatora grupe, koja se sumnjiči za šverc više od tri tone kokaina, boravila u njima - objašnjava izvor iz istrage.

Goran Soković, koji je bio na samom vrhu piramide Šarićevih saradnika, više puta dosad je uspevao da izbegne hapšenje. Iz Crne Gore je pobegao u oktobru 2010, neposredno pred potpisivanje sporazuma o izručenju između Srbije i Crne Gore.

- Postoje informacije da se odmah pridružio Šariću i od tada se ne odvaja od njega. Ako policije uđe u trag Sokoviću, naći će i Šarića - objašnjava sagovornik Kurira.

Goran Soković zoom Goran Soković


Soković ne ostavlja tragove

O kretanju Gorana Sokovića policija je imala malo informacija.
- Soković je 5. februara 2010. bio uhapšen u Crnoj Gori, ali tad između Srbije i Crne Gore još nije bio potpisan sporazum o izručenju, a Srbija nije ustupila predmet protiv njega kolegama u susedstvu, pa je posle nekoliko dana pušten na slobodu - objašnjava sagovornik Kurira.

U Kolumbiji dolijao „pomorac“ iz Podgorice!

Crnogorac Mladen Bulatović (36) iz Podgorice uhapšen u kolumbijskom gradu San Andreas zbog sumnje da je učestvovao u švercu 150 kilograma kokaina, preneli su crnogorski mediji. Kolumbijska policija sumnja da je Bulatović bio kurir koji je za sitan novac trebalo da prenese drogu.

- Bulatović godinama živi u Latinskoj Americi, a tamo je otišao da radi kao pomorac - kaže izvor iz istrage.Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir