DIJALOG DO ZORE U BRISELU Đurić: Maratonska runda dobra po naše interese
Foto: Beta

Pregovori trajali 19 sati

DIJALOG DO ZORE U BRISELU Đurić: Maratonska runda dobra po naše interese

Politika -

BRISEL - Poslednja runda razgovora Beograda i Prištine na ekspertskom nivou, koja je završena rano jutros posle 19 sati pregovora, bila je dobra i pozitivna po interese Beograda, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

"Borili smo se za valjano i efikasno sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opstina, telekomunikacijama i mostu u Mitrovici. Štitili smo naše interese i dogovorili smo da se razgovori nastave u narednom periodu", rekao je Đurić u Briselu, neposredno po završetku maratonske runde dijaloga Beograda i Prištine koja je trajala do 4 sata posle ponoći.

Đurić je, navodeći da su pregovori trajali 19 sati, rekao sa je oboren rekord u duzini razgovora sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini i Evropske unije, ali da je potrebno još razgovora.

"Potrebno je još razgovora", rekao je on. Đurić je u ponedeljak i utorak predvodio delegaciju Beograda u okviru nastavka dijaloga sa Prištinom na ekspertskom nivou.Među temama su bile primena sporazuma o uspostavljanju Zajednice srpskih opština i drugih sporazuma postignutih 25. avgusta prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track