DIKIĆEV ADVOKAT: Bratislav je došao pod Ostrog jer boluje od raka, nema veze sa izborima
Foto: Dado Djilas

Počeo štrajk glađu

DIKIĆEV ADVOKAT: Bratislav je došao pod Ostrog jer boluje od raka, nema veze sa izborima

Crna Hronika -

PODGORICA - Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić započeo je štrajk glađu i žeđu u pritvoru u Crnoj Gori, izjavio je njegov adokat Milan Petrović.

U noći uoči parlamentarnih izbora, crnogorska policija uhapsila je Dikića i još 19 državljana Srbije pod optužbom da su stvorili kriminalnu organizaciju i planirali terorističke napade, pa čak i kidnapovanje crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Branilac bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, izjavio je danas da je njegov klijent negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret i da je u pritvoru započeo štrajk glađu i žeđu, javili su podgorički mediji.

Foto: Fonet/AP
Foto: Fonet/AP

Petrović je u izjavi za N1 objasnio da je Dikić započeo štrajk glađu od momenta privođenja zbog, kako kaže, nepravde za koju smatra da mu je učinjena.

“Oseća se jako loše zbog svega ovoga što pokušava da mu se podmetne. On je dao danas izjašnjenje na predlog tužioca za određenje pritvora. Rekao je da stoji na raspolaganju državi Crnoj Gori, da je spreman da odgovori na sva njihova pitanja, ali da sa ovim što mu se stavlja na teret zaista nema nikakve veze”, kaže Petrović.

Petrović kaže da je Dikić došao u privatnu posetu Crnoj Gori koja nema veze sa izborima, niti sa događajima koji je navodno trebalo da se dese.

“Došao je pod manastir Ostrog na molitvu izlečenja zbog teške bolesti od koje boluje - karcinoma. Tako da je taj splet okolnosti zbog kojih se on našao u Crnoj Gori potpuno iskorišćen suprotno", navodi on i dodaje da je Dikić demantovao da poznaje ostale uhapšene, što su i oni sami potvrdili tokom saslušanja.

CRNOGORSKI MINISTAR POLICIJE: Nisam dobio nijednu informaciju o hapšenju

DEMOKRATSKI FRONT: Nemamo nikakve veze sa Dikićem, on je drug Veljovića i Popovića

VUČIĆ O DIKIĆU: Ne znam zbog čega je uhapšen, čudan je dan kad se to događa

MINISTAR STEFANOVIĆ: Srpska policija nema nikakve veze sa hapšenjem Dikića

POLICIJSKA AKCIJA U CRNOJ GORI: Uhapšen Bratislav Dikić?

(Tanjug/N1/b92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track