DNEVNIK MAŠINOVOĐE: Lazi Ristovskom četiri nagrade!
Foto: Fonet

Kritičari odabrali najbolji film

DNEVNIK MAŠINOVOĐE: Lazi Ristovskom četiri nagrade!

Pop kultura -

Svečana dodela filmskih nagrada FIPRESCI za domete ostvarene u srpskoj kinematografiji u 2016. godini održana je juče u Muzeju kinoteke, a najviše priznanja otišlo je u ruke reditelja i scenariste Miloša Radovića za „Dnevnik mašinovođe“.

Ostvarenje u kom glavnu ulogu tumači Lazar Ristovski, a koje je bilo u trci za Oskara, dobilo je nagradu za najbolji film u produkciji „Zilion“ Lazara i Petra Ristovskog, režiju, scenario i fotografiju.

- Lazar i ja smo iz porodica mašinovođa i ovaj film smo pravili kao porodičnu, našu priču, i nismo ni sanjali da će postići uspeh i osvojiti tolike nagrade. Zaista sam uzbuđen i iznenađen svaki put kad mi dođe neko priznanje, naročito danas, kada dobijamo nagradu Udruženja filmskih kritičara. To su ljudi koji se razumeju u film - rekao je Radović.Najbolja glumica je Mirjana Karanović, koja igra u svom rediteljskom prvencu „Dobra žena“.- Film nisam pravila da bih dobila nagradu, već da tu priču čuje i vidi veliki broj ljudi. Nažalost, ni jedna televizija neće da ga kupi - rekla je glumica.Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Milošu Timotijeviću za film „Vlažnost“, najbolju filmsku muziku napravio je Aleksandar Lokner za „Dobricu“, a montažu Đorđe Stanković za film „Inkarnacija“. Najbolji strani film je „Ja, Danijel Blejk“.Priznanje za životno delo posthumno je dodeljeno scenaristi Branku Vučićeviću.M. C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track