DO HILJADITE EPIZODE ŽIKA SELJAK: Volim da vidim lepu žensku!
Foto: Zoranan Jevtic

Voditelj Žikine šarenice otvorio dušu

DO HILJADITE EPIZODE ŽIKA SELJAK: Volim da vidim lepu žensku!

Stars -
Očekujem da će mi u emisiju doći Tomislav Nikolić i Novak Đoković. E, tad kad ugostim našeg tenisera, mogu u penziju

Živorad Nikolić (65), u narodu poznat kao Žika Seljak, planira uskoro da se povuče s malih ekrana jer je došlo vreme da, kako kaže, ode u penziju.Autor „Žikine šarenice“, jedne od najgledanijih emisija, govori za Kurir koga bi još voleo da ugosti, otkriva s kojim političarem se zapio u kafani i da li mu smeta nadimak Seljak.- Ponosan sam što sam dete sa sela. Međutim, smeta kontekst u kojem se kod vas u Kuriru upotrebljava moj nadimak.Kako uspevate da toliko godina budete zanimljivi?- Televizija brzo potroše čoveka. Moraš uvek da nalaziš neku novu šminku koja će te osvežiti. Nije publika luda da mene gleda zato što sam lep, šarmantan, duhovit ili pametan, pretpostavljam da je tajna mog uspeha sadržaj moje „Šarenice“. Na privatnim televizijama niko se ne bavi tradicijom i životom običnog čoveka. Meni to omogućava RTS. Drugi kanali su bazirali svoj program na golim ženskama.

Punite 65 godina, jeste li razmišljali o penziji?- Planirao sam da se oprostim s publikom. Međutim, ekipa koja vodi RTS želi da nastavim da radim i isteram do hiljadite epizode, koja pada negde u maju. Postoji zakonska mogućnost da radim još godinu dana. Svakako ćete još imati prilike da pišete o meni. Jedno moram da istaknem - nisam psovao dete, ali kome i kako to do dokazujem. Jedini moj greh je što sam rekao: „Nemoj me je.ati.“ Malo me je sramota. I danas pocrvenim zbog toga.Koji ćete praznik danas čestitati gledaocima?- (smeh) Svaku dobronamernu kritiku mogu da prihvatim. Kad smo već počeli o mojim greškama, čestitao sam gledaocima Uskrs umesto Božića. To je bio lapsus. Razgovarao sam sa sveštenikom, koji me je utešio rekavši da nisam ništa pogrešio jer se Isus i rodio i vaskrsao.Veliku pažnju izazvalo je u javnosti kolo koje ste tražili da odsviraju Novaku Đokoviću za sreću pre finala na Australijan openu.- Želeo sam da napravim neku sponu između prenosa finala i moje emisije. Igrali smo kolo, koje smo nazvali Noletovo. Novaka nisam imao prilike da ugostim u „Šarenici“, a velika mi je želja. Njega svi doživljavamo kao nekog svog. Navijao sam za njega tokom finala. Poznajem njegovog tatu i strica, ali nije se namestilo da može da dođe u studio kad je bio u Beogradu. Kad njega ugostim, mogu u penziju (smeh).Da li danas, kao i nekad, odlazite u kafanu s poznatim ličnostima?- Mnogo manje. Nekad smo znali da se družimo nakon snimanja, a kad su zabranili pušenje, ljudi su se razbežali.Koga biste još voleli da ugostite?- Tomislava i Dragicu Nikolić. Računam da će se i to desiti uskoro. Imamo akciju u kojoj je on pokrovitelj. Očekujem da će mu se i supruga pridružiti. Moj jedini uslov je da ne razgovaramo o politici, nego o životu.Kakvog ste političkog opredeljenja?- Ja sam seljak. Svi su mi dobri, a najbolji oni koji vladaju. Žao mi je što nisam ugostio Borisa Tadića. Lepo smo se družili u kafani. Veoma mi je prijalo i druženje s Dobricom Ćosićem. Nas dvojica smo i zemljaci, a nisam uspeo da ga ubedim da dođe u emisiju.Imate li ambiciju da budete direktor televizije?- Ne. Na TV sam došao da bih se slikao. Posao direktora je suviše ozbiljan posao. Siguran sam da ima boljih menadžera od mene. Na početku karijere bio sam četiri godine urednik Radio Vrnjačke banje. Video sam kako je to težak posao i više mi nije palo na pamet. Voleo bih da dođe neko sposoban ko voli novinarsku profesiju. Nisam siguran koliko smo danas kao Javni servis autonomni u biranju sadržaja i gostiju i kakve pritiske trpe direktori. Što se mene tiče, imam apsolutnu slobodu. Niko mi se ne meša u posao i Javni servis je na delu.

O starletama

Kada ćete ugostiti starlete Staniju i Soraju?Nisu mi bile. Volim da pogledam kad gostuju na drugim televizijama. Nešto je lepo, ali ipak preterano. Za mene je lepota u tajni. Više volim da vidim lepu i skockanu ženu koja nosi nešto tajnovito nego neku koja sve pokaže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track