DODIK OPLEO PO IZETBEGOVIĆU: On je prolupao sa tim svojim revizijama
Foto: Zorana Jevtić

Prepucavanje

DODIK OPLEO PO IZETBEGOVIĆU: On je prolupao sa tim svojim revizijama

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović "urušio institucije BiH" i da je "prolupao s tim svojim revizijama".

"Mislim da kada on tvrdi da bi ponovo pokrenuo reviziju tužbe nije to priča samo o stavu Bošnjaka, to je upereno i na Srbiju", rekao je Dodik. dodajući da bošnjački političari imaju patološku mržnju prema svemu što je srpsko, pogotovu RS.

"Moram im reći da postoje države i Srbija i RS i imaće probleme sa takvim inicijativama, zato sam u pravu kad kažem da mislim da je prolupao ako misli da može da pokreće bilo šta pred međunarodnim sudom. Procedure kažu da mora da postoji saglasnost tri člana Predsedništva, on je protiv srpskih nacionalnih interesa", rekao je Dodik u Danu uživo na N1.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je sinoć za regionalnu televiziju N1, da bi pred Međunarodnim sudom pravde ponovo pokrenuo postupak revizije po tužbi BiH protiv Srbije.

Izetbegović je kazao da bi ponovo ušao u isti postupak, za koji N1 navodi da je podigao veliku prašinu na lokalnoj ali i regionalnoj političkoj sceni.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako da za 40 evra izbegnete kaznu za pojas u automobilu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track