Nikolić i Dodik ukidaju podele

Postoje samo Srbi, a ne bosanski i crnogorski

Politika

Autor:

Predsednik Srpske najavio da će zaštita srpskih interesa biti tema novog sastanka s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u septembru u Banjaluci

dodik, nikolic

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je neophodno stvaranje zajedničke srpske politike u regionu i najavio da će zaštita srpskih interesa biti tema novog sastanka s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u septembru u Banjaluci.

"Pojavila se priča da postoje crnogorski Srbi, bosanski Srbi, hrvatski Srbi i ko zna kakvi Srbi. U suštini je reč o jednom narodu - Srbima. Ja nisam bosanski Srbin!", rekao je Dodik sinoć u intervjuu RTRS.

Dodik je istakao da se u svim međunarodnim nastupima BiH mora uvažiti glas RS.

"Republika Srpska se mora pitati, u suprotnom BiH ne može da preživi. Ako pobedi politika nepitanja RS, mi nemamo ovde šta da čekamo, ovaj narod nema šta da čeka", kazao je Dodik.

Govoreći o evropskom putu BiH, predsednik RS je rekao da je Federacija BiH "okov" jer RS mnogo bolje napreduje.

Prema njegovom mišljenju, to što evropski poslanik Hanes Svoboda tvrdi da ne mogu biti dva puta prema EU, nije relevantno.

Austrijski socijaldemokrata Svoboda izjavio je da su ideje o posebnim putevima RS i FBiH čista fantazija, koja se nikada neće ostvariti i koja ne doprinosi napretku.

Dodik je kazao da neće odustati od zahteva za smenu ministra spoljnih poslova BiH Zlatka Lagumdžije i da za tu inicijativu očekuje podršku i drugih stranaka iz RS.

"Na ovom pitanju ne može se praviti kompromis, na ovom pitanju nema izlaza. Izlaz je jedino da se raščisti ta situacija na način da se pojača odgovornost za neustavno ponašanje", rekao je predsednik RS.

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (321)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Banja Luka-RS

  Banja Luka-RS

  Nisi ti ni Srbin ni Šumadinac, ti si neuk..Čitaj, Srbine!! Prvo kreni od nacija, nacionalnost, državljanstvo,itd. pa onda pametuj!! Kod nas se kaže:"Nije svačije kroz selo pijevati"!
  Ja sam Srbin, Pravoslavne vjeroispovjesti,državljanin BiH(entitet Republika Srpska)..a mogao sam da budem i državljanin Kine ali nikad neću biti Kinez. U BiH ... više žive tri naroda: Srbi, Bošnjaci i Hrvati!!!!

  157 Odgovori 
 • Danko

  Danko

  Znači Burazere da se tvoja majka porodila u Kini ti bi bio Kinez?

  146 Odgovori 
 • Danko

  Danko

  Ne lupetaj Burazere. Dodik jeste Bosanac jer živi na geografskom prostoru Bosne, ali to nema veze sa nacionalnošću. Onda si i ti po roditeljima Šumadinac pravoslavne vjerospovjesti. Uključi mozak!

  144 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Mesa Selimovic

  Mesa Selimovic

  "Najzamrseniji ljudi na svijetu. Ni sa kim istorija nije napravila takvu salu kao sa nama. Do juce smo bili ono sto danas hocemo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nesto drugo. Stalismo na pola puta, zabezeknuti. Ne mozemo vise nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaceni.Kao rukavac sto ga je
  bujica odvojila od majke rijeke, i nema vise ni toka ni u ... više sca, suvisemalen da bude jezero, suvise velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjecanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadnistva, necemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamou naprijed, zato zadrzavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rijesenja. Preziru nas i braca idosljaci, a mi se branimo ponosom i mrznjom. Htjeli smo da se sacuvamo a tako smo seizgubili, da vise ne znamo ni sta smo. Nesreca je sto smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju inecemo iz nje. A sve se placa pa i ova ljubav.ssE moji ljudi. Bez komentara

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti razmatramo tu mogućnost Slavenko Terzić ambasador Srbije u Rusiji

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!