ĐOKOVIĆ: Ne moram, ali osvojiću Indijan Vels
Foto: AP

ĐOKOVIĆ: Ne moram, ali osvojiću Indijan Vels

Tenis -
Najbolji svetski teniser Novak Đoković smatra da je Masters u Indijan Velsu po kvalitetu odmah iza četiri Gren slem turnira.

Đoković je četiri puta trijumfovao u Kaliforniji, uključujući i prethodne dve godine kada je oba puta bio bolji od Rodžera Federera.

"Moj pristup nije da moram osvojiti ovo, ili da bi trebalo, ali ću osvojiti. To samopouzdanje me dovelo do ovoga gde sam danas. Gren slemovi su najveći turniri, a Indijan Vels je odmah iza njih", rekao je Đoković.Ukoliko odbrani titulu u Kaliforniji, postaće najuspešniji teniser na tvrdoj podlozi.

"Volim da igram na tvrdoj podlozi. Osećam se prijatno. Lopta odstače visoko, a odrastao sam na šljaci, pa sam navikao na to. Iza mene je nekoliko teških nedelja, što se tiče zdravlja. Prvi put sam u životu imao takav problem s okom. Ali sada se osećam dobro. Prilagodio sam se vremenskoj zoni, vraćam se u normalu. Nadam se da ću igrati najbolje što mogu od starta", istakao je srpski teniser. Poslednjih dana u svetu tenisa u centru pažnje bila je Marija Šarapova koja je bila pozitivna na doping na Australijen openu.

"Žao mi je Šarapove, nadam se da će ovo prevazići na najboljo mogući način, pokazala je veliku hrabrost, ali mora preuzeti odgovornost, što jeste uradila, te snositi posledice", rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta smatra da sportisti greše što pokušavaju da se brzo oporave od zdravstvenih problema uz pomoć medikamenata.

"Osećam da mnogo sportisti misle da će ih lekovi i određene supstance brže oporaviti i omogućiti da se osećaju bolje. Ja ne verujem u kratkoročan proces. Verujem u izbalansirano i harmonično zdravlje, koje se postiže iz različitih aspekata. Ne postoji magični eliksi zbog kojeg se osećaš bolje", istakao je Đoković.

Đoković će odbranu titule u Indijan Velsu početi u drugoj rundi, a čeka boljeg iz duela u kojem se Tejmuraž Gabašvili sastaje sa kvalifikantom Bjornom Fratanđelom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track