ĐOKOVIĆ: U Melburnu uvek igram najbolji tenis!
Foto: Reuter

Želi da osvoji što više trofeja

ĐOKOVIĆ: U Melburnu uvek igram najbolji tenis!

Tenis -
Srpski teniser Novak Đoković, posle pobede u Rodžera Federera u polufinalu Australijan openu, rekao je da želi da iskoristi to što je na vrhuncu karijere i osvoji što više trofeja

Đoković će imati priliku da osvoji šesti trofej u Melburnu i izjednači se sa rekorderom Rojom Emersonom, nakon što je danas savladao Federera sa 6:1, 6:2, 3:6, 6:3.

"Definitivno sam odigrao neverovatno prva dva seta, ali to je neophodno kada igrate protiv Federera. Rodžer je ceo turnir odigrao na visokom nivou, do danas je izgubio samo jedan set. Znao sam da je će biti agresivan i imati mnogo izleta na mrežu, ali bio sam spreman i skoncentrisan", rekao je Đoković odmah posle meča.

On je dodao da ga je meč protiv Francuza Žila Simona (3:2) u osmini finala naterao da popravi igru.

"Kroz većinu gren slemova imao sam bar jedan meč u pet setova, bilo je veoma teških... Posle meča sa Simonom igrao sam misaone igre sa samim sobom i potrudio se da igram što bolje kako se bliži kraj turnira", naveo je Đoković i dodao da je trenutno na vrhuncu karijere i da želi da uživa u ovim momentima.

Đoković je danas odigrao 45. meč protiv Federera i poveo je u medjusobnom skoru 23:22. "Govorio sam mnogo puta da su mi Rodžer i Rafa (Rafael Nadal) dva najveća rivala koje imam u karijeri. Igrao sam mnogo sa njima i mnogo sam radio da bih došao do pozicije da ih izazovem. Sada sam došao do toga i pokušavam da uživam u trenutku", rekao je srpski reprezentativac.

Đoković je do sada pet puta osvajao Australijan open i aktuelni je šampion. "Ovo je prvi grend slem koji sam osvojio, i svaki put kada se vratim ovde i uđem u ovu arenu, budi mi sjajne uspomene. Ovde sam igrao najbolji tenis", rekao je Đoković.

Đoković u finalu čeka bolje iz drugog polufinalnog duela Miloš Raonić (Kanada) - Endi Marej (Velika Britanija). "Biće sjajan meč. Mislim da je Raonić mnogo napredovao, a i Marej je veoma kvalitetan igrač. Imam dva dana pauze da nađem ono što mi je potrebno kako bih trijumfovao. Sve misli su mi usmerene ka finalu", zaključio je Djoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track