Doktori za bogaćenje

Doktori za bogaćenje

Komentar dana -

Nije bitno da li preovladava rodbinska, kumovska, ortačka ili stranačka veza. Dominantne su sve četiri zajedno jer se prilikom zapošljavanja, sticanja bogatstva, diploma, kola, aviona jedino meri njihova jačina.

Ukoliko neki političar ima iza sebe snažnu, sigurnu i lojalnu potporu, nema sumnje da će uspeti na mnogim poljima, ne samo u politici već i privatno i poslovno.

Da je tako, primera u Srbiji ne manjka. Čitava je lepeza ufuranih, modernih političara koji žare i pale našom zemljom, predstavljajući sebe, svoju stranku ili resor koji vode kao bogom dane, kao nešto što im je dalji rođak ostavio u nasledstvo, pa se šepure svojom nedodirljivošću i statusom.

Ali, naravno, nije ovde reč o nasledstvu već o džeparenju naroda, kriminalu, utaji poreza, korupciji i kombinacijama „ja tebi - ti meni“.

Mnogim političarima ili preciznije ministrima zdravog razuma ne manjka. To što su postali ponosni vlasnici fakultetskih diploma nije zato što su one plod njihove inteligencije, već savršenog plana kako da ih se putem prečica dočepaju.

Ista je priča i za raskošne vile, spa-centre, besne automobile, koje na sve moguće načine pokušavaju od običnog sveta da prikriju. Međutim, džaba im, „komšije iz kraja“ ipak prve sve saznaju i istrtljaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track