Domaće bajadere

Recept

Domaće bajadere

Recept dana -

Sastojci

9 kašika vode200 g šećera150 g mlevenih oraha, badema ili lešnika250 g mlevenog keksa170 g maslaca100 g čokolade za kuvanjeZa glazuru100 g čokolade za kuvanjemalo uljaPRIPREMA1. U lonac sipajte vodu, dodajte šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, sklonite s vatre i mešajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Nakon toga dodajte orahe i keks, a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu. Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela.2. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite mastan papir za pečenje, prebacite prvi deo mase (onaj sa čokoladom) i rukama oblikujte pravougaonik ili kvadrat, pa gornji deo i ivice poravnajte nožem. Na njega stavite drugu masu i učinite isto.3. Ostatak čokolade istopite na pari, u nju dodajte malo ulja i tom masom prelijte bajaderu. Stavite je u frižider da se stegne, pa je sutradan isecite na kocke i poslužite.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čokoladna fantazija koja se topi u ustima: Kolač koji se BRZO sprema, a još BRŽE pojede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track