Domaće krofne
Foto: Shutterstock

Recept

Domaće krofne

Recept dana -

Sastojci (za oko 60 krofni)

- 2 kvasca- 3 jajeta- 2 kg brašna (pomešati meko i oštro)- 7,5 dl mleka- 3 kašike šećeraPRIPREMA1. U malo toplog mleka razmrvite kockice kvasca uz dodatak šećera i brašna. U prosejano brašno dodajte razmućena jaja, nadošli kvasac, šećer i mlako mleko i zamesite mekano testo.2. Nauljenim rukama namažite posudu u kojoj se mesi testo kako bi se bez mnogo pipanja, kada naraste, moglo istresti na radnu površinu. Prekriti ga čistom krpom i ostaviti da naraste na toplom mestu.3. Nadošlo testo istresti na radnu površinu, lagano ga rastanjiti i čašom umočenom u brašno ili okruglom modlom oblikovati krofne. Ostatak testa premesite, rastanjite, isecite na kvadrate koje možete zarezati na dva mesta, ali znajte da ono neće toliko narasti kao krofne.4. Krofne pržite u dubokoj posudi na zagrejanoj masti ili ulju. Pospite ih sitnim šećerom ili ih poslužite sa pekmezom od šljiva.Savet: Za manju količinu krofni prepolovite meru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track