Dozvola za ubistvo

Dozvola za ubistvo

Komentar dana -

Masakr u Mortonošu pokazao je kako funkcionišu naša država i pravosuđe.

Šestoro mrtvih posle krvavog pira ubice Radeta Šefera nameće brojna pitanja, na koje zasad nadležni nemaju odgovore. Još 2011. podneta je krivična prijava protiv Šefera zbog napada na policajce, na osnovu koje su mu 2012. oduzete četiri puške.

Predmet je prosleđen sudu, ali je nastupila zastarelost, jer se dve godine slučaj nije pomerio s mrtve tačke. Zbog toga je 2014. Radetu vraćeno oružje. Mesec dana pre zločina Šeferovi supruga i sin tražili su da mu se oduzme oružje...

Dan pre zločina pijani Šefer uhapšen je zbog porodičnog nasilja i ozbiljnih pretnji, ali je pušten nekoliko sati kasnije odlukom tužioca. Da ironija bude veća, naše pravosuđe baš je poznato po specijalitetu zvanom pritvor.

Zbog strogog poštovanja, ali i zloupotreba zakona, ljudi su i zbog bizarnih prekršaja godinama trunuli u pritvoru.Zato su ovi događaji bili logična uvertira u tragediju.

Slučaj je zastareo zbog sporosti pravosuđa. Čoveku su vraćene puška i municija. Potom se zakon sprovodio, ali bez osećaja za realnu situaciju. I taj čovek je pušten iz pritvora.Onda je otišao po pušku i municiju...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track