Droga na Zapad stiže preko Kosova

Crna Hronika

Autor:

NOVI SAD - U suzbijanju šverca droge najveću crnu rupu za pograničnu policiju predstavlja Kosovo i u rešavanju tih problema trebalo bi da učestvuje cela Evropska unija, izjavio je šef Odeljenja za suzbijanje prekograničnog kriminala Uprave granične policije MUP-a Srbije Milenko Vukadinović.

droga, Milenko Beganović, kosovo,

 

NOVI SAD - U suzbijanju šverca droge najveću crnu rupu za pograničnu policiju predstavlja Kosovo i u rešavanju tih problema trebalo bi da učestvuje cela Evropska unija, izjavio je šef Odeljenja za suzbijanje prekograničnog kriminala Uprave granične policije MUP-a Srbije Milenko Vukadinović.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova nema predstavnike na teritoriji Kosova, odnosno šverc bi trebalo da zaustavi jedna druga policija", rekao je Vukadinović za novosadski Mađar so (Magyar Szo).

Dodao je da MUP ove godine nije dobio nikakvu pomoć od EU za sprečavanje šverca droge i ocenio da EU i Srbija zajednički moraju da reše problem šverca droge preko Kosova.

Prema rečima Vukadinovića, "vrlo je verovatno" da su šverceri droge odabrali drugi pravac i da zaobilaze Srbiju, pošto je ove godine zaplenjeno znatno manje narkotika nego prethodne.

On je naveo da droga na Zapad stiže takozvanim Balkanskim putem, koji kreće iz Turske i ide dalje preko Srbije, prvenstveno preko Kosova.

"Kosovo je rak-rana ne samo Srbije nego čitave Zapadne Evrope, jer sva droga otuda stiže dalje", kazao je Vukadinović.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (3)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • smrtnik

  smrtnik

  Pa zato zapad ima nameru da KiM izoluje od Srbije. Da budnog oka nema, koje ce da prati sta se desava. A onda ce da nam truju decu. Do pre ulazka USA-"oslobodioca" u Afganistanu, iz te zemlje su opijati u svetu ucestvovali sa 17%. A sada se proizvodnja opijata povecala na 117%. Zasto je tu Bonstil, velika baza na Goles planini i td. itd., ... više da bi stitili i unapredjivali puteve droge. A mai naivni. Udar na intelekt naroda.

  13 Odgovori 
 • pčinjski

  pčinjski

  Niko ne spominje zašto je između ostalog bilo bombardovanje 1999 ili sukob sa Miloševićem je i to što Srbija je htela da stavi pod kontrolom prodaju narkotika sa Kosova.Sva američka nastojanja su ostvarena stavili su pod kontrolu prodaju i transport droge. Dugo vremena labaratorija za preradu se nalazila u Kumanovu i to u bivšoj kasarni JNA ... više posle toga je preseljena u Bon Stil. Laboratorije u Velikom Trnovcu još rade i u okolnim selima.Patronat nad KiM od strane Amerike biće isto kao i sa Panamom do trenutka kad neko malo više zakine gazdu.

  6 Odgovori 

Poslednji komentar

 • peki

  peki

  Pa nisu amerikanci izgradili Bonstil,da bi se tamo suncali mirovnjaci , vec da bi se obogatili lovom od droge. Odakle su sve one poklone zelembaca dobijali u kesu, pocev od Kusnera, Ahtisarira, Klintona i svih ostalih dusebriznika za OVK, koji su im prvo bili teroristi a potom zastitni korpus demokratije. Samo ima tu koji se na tom spisku placanja ... više od droge i nasi politicari koje zapad zdusno drzi u samom vrhu vlasti, a koji otvoreno lobiraju za otcepljenje Kosova.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!