DUNJIN OTAC NA SLUŽBENOM PUTU: Upoznajte talentovanu Kustinu ćerku
Foto: Dragana Udovičić

Ne voli da se eksponira

DUNJIN OTAC NA SLUŽBENOM PUTU: Upoznajte talentovanu Kustinu ćerku

Žena -
Dunja Kusturica, dramaturg i selektor Međunarodnog filmskog festivala "Kustendorf" nedavno je dobila pohvale od domaćih i stranih gostiju za odlično osmišljen program, a ljubav prema umetnosti nalsedila je od svog oca, prosavljenog reditelja Emira Kusturice.

Kusturica je oduvek znao da će njegova ćerka napraviti nešto veliko u životu. Otac ju je opisao kao veoma obrazovanu i osetljivu devojku, a na održanom festivalu "Kustendorf" je opravdala očevo poverenje.

"Samo je pitanje vremena kada će iskoristi svoj dar i pronaći ogledalo u kojem će reflektovati svoje zamisli", rekao je Emir 2007. godine za Stori čije su se reči obistinile.

Dunja Kusturica, Foto: Aleksandar Jovanović Cile
Dunja Kusturica, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dunja nije obožavatelj kamera, ne voli da se eksponira u medijima, pojavi se jednom godišnje, kad njen otac na Mokroj Gori organizuje "Kustendorf".

Neupadljivu i finu Kustinu ćerku prijatelji opisuju kao normalnu osobu, koju mnogi na ulici verovatno ne bi ni prepoznali. Takođe ne voli da se hvali da je njen otac poznati reditelj, jer joj smeta to što ljudi promene ponašanje prema njoj kada saznaju ko joj je otac.

Dunja Kusturica, Foto: Aleksandar Jovanović Cile
Dunja Kusturica, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dunja je odrasla na relaciji Beograd-Pariz. U Francuskoj prestonici je završila osnovnu, a u Srbiji srednju školu. Detinjstvo je provela putujući s ocem po svetu i družeći se s njegovim poznatim prijateljima. Tako se i rodila ljubav prema umetnosti, te je Kustina ćerka studirala dramaturgiju. Danas, ona je selektor očevog festivala.

Osim toga što je desna ruka ocu i bratu Striboru na Kustendorfu, ona se bavi pisanjem i planira da do kraja godine objavi zbirku pripovedaka. Zanimaju je teme koje su socijalne prirode, lične i doživljene. Odrasla je na ruskoj literaturi, a najviše je interesuje istorija Balkana. Njena velika želja je da poseti rodno Sarajevo u kom dugo nije bila.

"Nisam tamo bila od kada smo iz njega otišli neposredno pred rat. Volela bih da nekad odem. Međutim, nije još došlo vreme za to", priznaje Dunja Kusturica.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track