Dvoje uhapšeno zbog ubistva Save Mojsića

Kosovo

Dvoje uhapšeno zbog ubistva Save Mojsića

Crna Hronika -
Tokom operacije obavljen je pretres tri kuće u kojima su zaplenjene dve automatske puške AK-47 Kalašnjikov sa 110 metaka, pištolj sa pet metaka i ručna bomba.

BEOGRAD - Policija Euleksa uhapsila je dve osobe zbog ubistva Save Mojsića u Brđanima kod Kosovske Mitrovice u novembru 2011. godine i još dve osobe zbog neovlašćenog posedovanja oružja.

U saopštenju Euleksa se dodaje da je tokom operacije obavljen pretres tri kuće u kojima su zaplenjene dve automatske puške AK-47 Kalašnjikov sa 110 metaka, pištolj sa pet metaka i ručna bomba.

Pretres je sproveden bez incidenata. Dvojica osumnjičenih za ubistvo i dvojica uhapšenih zbog posedovanja oružja smešteni su u policijski pritvor. Istragu slučaja obaviće mešoviti tim sastavljen od Euleksovog tužioca i jednog lokalnog okružnog javnog tužioca. Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić 9. jula je optužio Euleks i međunarodne institucije da ne žele da otkriju ubice Mojsića, iako dobro znaju ko je to ubistvo počinio.

"Postoje dokazi i znaju se osumnjičeni i njih štiti ministar unutrašnjih poslova takozvane Republike Kosovo i šef tajne policije Kosova", rekao je ranije Pantić i dodao da i u slučajevima kada su ubice poznate međunarodni predstavnici ne žele da ih procesuiraju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track