Džajić: Hrvatska i Dinamo su najbolji

Fudbal

Legenda srpskog fudbala ocenila da su Hrvatska i Dinamo najuspešniji od raspada bivše SFRJ

Dragan Džajić

Dragan Džajić

ZAGREB - Najbolji srpski fudbaler svih vremena Dragan Džajić izjavio je za hrvatske medije da su Hrvatska i Dinamo lideri na prostorima bivše SFRJ.

Na pitanje, kako gleda na klubove bivše "velike četvorke" treća Zvezdina zvezda je odgovorila.

"Činjenice, odnosno rezultati govore da je trenutni lider zagrebački Dinamo. Više puta su izborili Ligu šampiona, ostvarili su sjajne transfere, organizaciono su odlični i finansijski stabilni".

Džajić se složio i sa konstatacijom da Hrvatska kao reprezentacija ima najviše uspeha od svih zemalja eks Ju.

"To je činjenica, uostalom Hrvatska je ostvarila fantastičan rezultat na SP 1998. osvajanjem bronzane medalje. Sve vreme otkako su zemlje bivše federacije samostalne Hrvatska ima dobru ekipu koju je teško dobiti. Osim kvaliteta igrača tu je presudan izražen borbeni duh hrvatskih reprezentativaca".

Govoreći o predstojećem dvomeču Srbije i Hrvatske u okviru kvalifikacija za SP 2014. Džajić je rekao da očekuje tenzije do prvog meča i ocenio da selektor Siniša Mihajlović počinje od početka.

"Tenzija će verovatno biti do prve utakmice, ali ne među igračima i trenerima, nego u okruženju koje će diktirati atmosferu. Igrači se znaju, sreću se u Evropi, poštuju se. Mihajlović je izabrao dosta novih igrača, odrekao se nekih starijih i gradi novu priču. Srbija ima dobre igrače, ali dosad smo videli dve oprečne reprezentacije, jednu slabu u Škotskoj i jednu nadahnutu protiv Velsa. Mnogi su uvereni kako na tih 6:1 možemo da gradimo optimizam da bismo mogli da se plasiramo na Svetsko prvenstvo", rekao je Dragan Džajić za Jutarnji.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (58)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Hrvat Ivan

  Hrvat Ivan

  Svaka cast Dzajo korektno od tebe !!!!!!!!

  67 Odgovori 
 • Hrvat Ivan

  Hrvat Ivan

  @OGNjEN @ Sto je istina boli pa Dzaja je vas covjek koji je to izjavio i korekrno je rekao , a to sto ja pratim i vas portal to je moj problem nije tvoje vlasnistvo a drugo nemozete nista rec nego kompleks to se vidi koliko ides naprijed sa obrazovanjem....

  64 Odgovori 
 • Zagreb..Rocks

  Zagreb..Rocks

  He he, ovaj Džaja golu istinu govori ;)) :))

  57 Odgovori 

Poslednji komentar

 • HAJDUKOVAC

  HAJDUKOVAC

  U pravu je Dalmatinac,prvi dijalog imao je sa Hrvatom,normalno da bi ga taj razumeo pisao mu je latinicom. Tada se pojavljujes {prva rec u tvome nazivu] i postavljas pitanje cirilice,jasno je da nemoze da menja za Hrvata latinicu a za [prva rec u tvome nazivu] cirilicu.

  -1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!