(VIDEO) DŽEZERI U EVROPSKOM PARLAMENTU: Danju grade budućnost Evrope, a noću ruše bine!
Foto: Reuters

druga strana poslanika

(VIDEO) DŽEZERI U EVROPSKOM PARLAMENTU: Danju grade budućnost Evrope, a noću ruše bine!

Planeta -

Zvaničnici Evropske komisije, poslanici Evropskog parlamenta i evrokrate okupljaju se jednom mesečno u opuštenoj atmosferi džez kluba "Saunds" – kao članovi briselskog "Ritam i bluz kluba" (Rhythm Rand Blues Club).

Ljubitelji andergraund džeza, braća bluz i rokeri koji danju rade za evropske institucije nastupaju obično subotom u klubu u uvučenoj briselskoj uličici.

Ipak, u "Saundsu" koji je deo briselske džez scene i gde sviraju "Funkcioners", "Infleksibles", "Bejzment Ejps", posetiocima "Ritam i bluz klub" ne zvuči poznato. I to s razlogom, prenosi portal Politiko.

"Žao mi je, ali bih voleo da moj privatni život ostane privatan", rekao je jedan od osnivača kluba koji radi i za evropske institucije.

"Nadam se da razumete."

Još jedan član benda, takođe evropski zvaničnik, zatražio da je da ostane anoniman u želji da, kako objašnjava, jasno odvoji posao od rokenrola.

"Sviđa mi se što sviranje u bendu nema veze sa onim što radim na poslu", rekao je preko telefona ovaj član benda kome mešanje ove dve stvari ne zvuči dobro.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Danju većina zvaničnika EU neguje poslovan imidž i ispod strogih odela krije majice za rok nastupe.

Među njima ima i manje "stidljivih", na primer službenik Evropske komisije Džo Henon koji nije odelo obukao od 1998, a za Komisiju radi od 1989.

Ovaj u crno obučen 55-godišnjak, koji kaže da nosi više nakita od svoje žene, svira u folk bendu "Šantala" i pagan sastavu "Omnia".

Henon smatra da su mu ekscentričnost i umetnička priroda pomogli u karijeri, da bude kreativan u rešavanju problema.

Predstavnik britanskih konzervativaca u Briselu Sijed Kamal jedan je od parlamentaraca na muzičkim počecima koji je sa kolegama osnovao bend "Ic Nat Ded Fiš".

Iako sastav zasad nastupa na manjim internim proslavama, Kamal predlaže da sa drugim muzičarima iz evropskih institucija održe humanitarni koncert u Parlamentu.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja