Ešton: Nadam se dogovoru do ponedeljka
Foto: Beta

Ešton: Nadam se dogovoru do ponedeljka

Politika -
Eštonova je podsetila da je u prethodnoj rundi "rekla da je dogovor blizu i da je jaz uzak ali dubok, a sad može pouzdano da kažem da je jaz uzak i plitak

BRISEL - Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton izjavila je da se nada da će Beograd i Priština do ponedeljka dogovoriti oko spornih pitanja i postići sporazum i ocenila da je jaz između dve strane sada "uzak i plitak".

"Zatražili smo od delegacija Beograda i Prištine da razmotre predlog i vide da li je sporazum moguć. Dok se pripremamo za sednicu Saveta za opšte poslove u ponedeljak i dok pripremam izveštaj (o napretku u dijalogu), imamo još malo vremena i nadam se da će u tom vremenu obe strane razmisliti da li mogu da učine taj poslednji korak, postignu dogovor i povedu svoje građane u budućnost", navela je Eštonova u video izjavi objavljenoj na zvaničnom sajtu EK.

Eštonova je, po zavrtšetku devete runde dijaloga, podsetila da je u prethodnoj rundi "rekla da je dogovor blizu i da je jaz uzak ali dubok, a sad može pouzdano da kažem da je jaz uzak i plitak".

Prema njenim rečima, dan je bio dugačak i intenzivan i da se nastojalo da se približe sve različite ideje koje su diskutovane u proteklopm periodu, a da sada delegacije treba da razmotre taj predlog i donesu odluku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track