VIDEO ITALIJANSKI NOVINAR ŠOKIRAO SVET U Sarajevu kupio bombe, puške i heroin i sve snimio kamerom!
Foto: Printscreen Youtube

putevi nelegalne trgovine u BIH

VIDEO ITALIJANSKI NOVINAR ŠOKIRAO SVET U Sarajevu kupio bombe, puške i heroin i sve snimio kamerom!

Bosna i Hercegovina -

MOSTAR - Luiđi Palaca, novinar popularne italijanske emisije Le Iene (Hijene), uradio je šokantnu videoreportažu o prodaji ilegalnog oružja u Bosni i Hercegovini, koja je prikazana u programu Italia 1.

Novinarski prilog pod nazivom “Gde ISIL kupuje oružje za napad na Evropu” izazvao je buru rasprava na italijanskim društvenim mrežama, a nemali broj osoba izrazio je sumnju u prilog koji u negativnom kontekstu prikazuje Bosnu i Hercegovinu kroz priču koju čujemo dok talijanski novinar putuje širom države.

Na početku reportaže koja traje skoro 19 minuta, Pelaca je otputovao u Sarajevo kako bi pokazao kako lako potencijalni teroristi ISIL-a mogu da nabave oružje i prebace ga u Evropu. Na snimkama skrivene kamere snimao je susret sa svojom “vezom” u Bosni i Hercegovini koja ga je povezala s prodavcima oružja u raznim delovima BiH. Njegova veza iz Bosne i Hercegovine ugostila ga je u svojoj kući, gde mu je ispričala o svojoj kriminalnoj prošlosti u Italiji, sadašnjem životu u Sarajevu i o tome kako su navodno nedavno prokrijumčarili 500 automatskih pušaka AK-47 u Holandiju.

Ovaj novinarov domaćin pohvalio se kako njegove puške dostižu cenu od dva kilograma kokaina po komadu, što su mnogi u komentarima ismejli, kao i većinu viđenog u prilogu. U prilogu se može se videti kako novinar kupuje staru vojnu pušku od nepoznatih osoba negde severno od Mostara.Objavljeno: 04. 10. 2016 - 14:30Novosti AAATimesArial Italijanski novinar u Mostaru i Sarajevu kupio oružje i sve to prevezao u EU? Luigi Pelazza snimao susret sa svojom “vezom” u Bosni i Hercegovini

Luigi Pelazza, novinar popularne italijanske emisije Le Iene (Hijene), uradio je intrigantnu videoreportažu o kupnji ilegalnog oružja u Bosni i Hercegovini, koja je prikazana u programu Italia 1.Novinarski prilog pod nazivom “Gdje ISIL kupuje oružje za napad na Evropu” izazvao je buru rasprava na italijanskim društvenim mrežama, a nemali broj osoba izrazio je sumnju u prilog koji u negativnom kontekstu prikazuje Bosnu i Hercegovinu kroz priču koju čujemo dok talijanski novinar putuje diljem države.Negativni kontekst

Na početku reportaže koja traje skoro 19 minuta, Pelazza je otputovao u Sarajevo kako bi pokazao lakoću kojom potencijalni teroristi ISIL-a mogu nabaviti oružje i prebaciti ga u Evropu.Na snimkama skrivene kamere snimao je susret sa svojom “vezom” u Bosni i Hercegovini koja ga je povezala s prodavačima oružja u raznim dijelovima BiH.

Njegova veza iz Bosne i Hercegovine ugostila ga je u svojoj kući, gdje mu je ispričala o svojoj kriminalnoj prošlosti u Italiji, sadašnjem životu u Sarajevu i o tome kako su navodno nedavno prokrijumčarili 500 automatskih pušaka AK-47 u Holandiju.

Ovaj novinarov domaćin pohvalio se kako njegove puške postižu cijenu od dva kilograma kokaina po komadu, što su mnogi u komentarima ismijali, kao i većinu viđenog u prilogu. Oko 15. minute vidi se kako novinar kupuje staru vojnu pušku od nepoznatih osoba negdje sjeverno od Mostara i kao je isprobava izvan naselja Vojno pored Neretve.

Pušku je pre toga platio 75 evra porodici kojoj je, kao i svim svojim sagovornicima, sakrio lice. Osim ove puške Pelaca je probao mašinku, automatsku pušku AK-47, ručne granate, pištolj … a neke od njih je i kupio.

Na kraju mu je ovaj “domaćin” objasnio kako da prokrijumčari oružje u automobilu, na koje granične prelaze treba da ide i kakav miris da koristi kako bi zavarao pse da ne otkriju barut. Novinar se navodno uputio prema granici Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske kod Slavonskoga Broda, odakle je autoputem krenuo prema Sloveniji i ušao Trst.

Popularna talijanska emisija Le Iene emituje se na Berluskonijevom kanalu Italia 1. Ovo izdanje emisije Hijena pogledalo je do sada čak 22 miliona gledalaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track