Fasada umalo ubila devojku!

Izbegnuta tragedija

Fasada umalo ubila devojku!

Crna Hronika -
Petra Š. (30) zadobila povrede glave kada je na nju u Bulevaru kralja Aleksandra pao deo zida s nadstrešnice

BEOGRAD - Malter joj pao na glavu!Petra Š. (30) samo pukom srećom izbegla je smrt kad joj se juče oko 12.30 na glavu sručio beton s nadstrešnice zgrade u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu! Betonska ploča, površine oko tri kvadratna metra, obrušila se na devojku, naočigled brojnih prolaznika! Petra je hitno prevezena na reanimaciju u Urgentni centar, a do zaključenja ovog broja Kurira bila je na pregledima.

- Stajao sam s drugovima na svega nekoliko metara od nje kad sam začuo strahovit prasak! Okrenuo sam se i video devojku krvave glave, kako leži na trotoaru! Komadi betona bukvalno su je zatrpali - ispričao je jedan od očevidaca.

Petri Š. su u pomoć pritrčali prolaznici, kao i zaposleni u obližnjim radnjama.

- Bespomoćno je ležala! Nije znala šta joj se dogodilo! Ničega se nije sećala! Pogled joj je lutao! Neko je pozvao Hitnu pomoć i doneo flašu vode! Umili smo je, a lekari su ubrzo došli na lice mesta - kaže potresena radnica.

Građani koji su se zatekli u Bulevaru kralja Aleksandra su u šoku i ne mogu da veruju da je žena zamalo poginula, i to na jednom od najprometnijih šetališta!

- Živim blizu i svakog dana šetam s jednogodišnjom ćerkom! Ne smem ni da pomislim kako bih reagovala da je ta nadstrešnica pala na moje dete! Ovakve stvari jednostavno ne smeju da se dešavaju i neko treba da snosi posledice zbog neodgovornosti i nestručno obavljenog posla - kaže prolaznica.

Sanacija

Nadstrešnica s koje se obrušio beton nalazi se na ulazu u poslovni prostor koji iznajmljuje. Hipo banka. Banka je saopštila da su nadležni početkom avgusta prošle godine uočili oštećenje nadstrešnice, za čiju sanaciju je nadležno JKP „Gradsko stambeno opštine Vračar“.

„Banka je 8. novembra 2011. primila zvanični dopis da su obavljeni dodatni radovi i da je time sanacija potpuno završena“, piše u saopštenju.

JKP: Ukazivali smo na opasnost

Kristina Anđelković, portparol JKP „Gradsko stambeno“, izjavila je da je u novembru, po prijavi, saniran samo deo nadstrešnice, zbog prokišnjavanja i opasnosti da se obruši.

- Neophodna je sanacija cele nadstrešnice, na šta smo stanarima skrenuli pažnju. Apelujemo na građane da nam prijave svako oštećenje, kako se nešto slično ne bi ponovilo - rekla je Kristina Anđelković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track