Feliks posle skoka iz svemira uskače u brak!
Foto: Rojters

Povlači se

Feliks posle skoka iz svemira uskače u brak!

Planeta -
Živeće u Švajcarskoj i, kako kaže, raditi lep i pristojan posao pilota helikoptera
1 / 4 Foto: Rojters

LONDON - Posle istorijskog skoka sa visine od 39 kilometara, Austrijanac Feliks Baumgartner je najavio da se povlači iz opasnog posla i da želi ubuduće da obavlja lep i pristojan posao pilota helikoptera.

"Povlačim se iz ovog opasnog posla", rekao je Baumgartner u Rozvelu, Novi Meksiko. "Želim da pronađem lep, pristojan posao kao pilot helikoptera. Boriću se protiv požara i spasavaću ljude. Bez imejlova, bez telefona", rekao je on.

"Neustrašivi Feliks", koji je prvi put probio zvučni zid u slobodnom padu, priznao je da je bio u velikoj opasnosti, rekavši da mu se činilo kao da je "u paklu".

"Moj najveći strah bio je da ne poginem pred očima svojih roditelja, porodice i javnosti. Govorio sam u sebi ' Molim te Bože, nemoj da me ostaviš'", rekao je ovaj austrijski ekstremni sportista.

Baumgartner sada planira venčanje sa svojom devojkom Nikol nakon čega će se nastaniti u Švajcarskoj, prenose mediji. Feliks Baumgartner (43) uspešno je u nedelju izveo do sad nezabeleženi skok sa visine od 39.045 metara i bezbedno se prizemljio u pustinji u Novom Meksiku.

On je postavio tri rekorda - za najveću brzinu u slobodnom padu, skok sa najviše visine i najduži slobodni pad bez stabilizujućeg padobrana, ukupno 4 minuta i 20 sekundi, piŠe britanski Telegraf.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track