Sačuvaj račun

Fiskalnim računima protiv sive ekonomije

Društvo

Autor:

Namera Poreske uprave je da nagradnom igrom podstakne građane da zahtevaju izdavanje fiskalnih računa, što je garancija da će na kupljenu robu ili naplaćenu uslugu biti plaćen PDV, najizdašniji budžetski prihod

prevara, fiskalni računi, bledi, račun, izbledeli

BEOGRAD - Poreska uprava Srbije u akciji borbe protiv sive ekonomije priprema nagradnu igru "Sačuvaj račun", rečeno je danas u toj službi.

Namera Poreske uprave je da nagradnom igrom podstakne građane da zahtevaju izdavanje fiskalnih računa, što je garancija da će na kupljenu robu ili naplaćenu uslugu biti plaćen porez na dodatu vrednost (PDV), najizdašniji budžetski prihod.

Nagradna igra "Sačuvaj račun" biće organizovana svaka tri meseca, a u njoj će moći da učestvuju građani koji u tom roku prikupe 30 fiskalnih računa. U Poreskoj upravi obećavaju vredne nagrade za učesnike nagradne igre.

Nedavno je i u Crnoj Gori najavljeno nagrađivanje građana koji poreznicima budu pomagali u boljoj naplati poreza.

Komisija Vlade Crne Gore za suzbijanje sive ekonomije traži pravni osnov da se onome ko donese neispravan fiskalni račun obezbedi refundacija računa ili isplata dela novčane kazne koja bude naplaćena od prekršioca.

Direktor Poreske uprave Srbije Ivan Simič omogućio je poreskim obveznicima da mu se direktno obraćaju na mejl direktor@poreskauprava.gov.rs, na koji mogu da prijave uočene nepravilnosti u radu poreske službe ili zatraže njegov savet.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Trebalo bi jasno i glasno, i s dokazima, reći koji su političari plaćali prostitutke Božidar Spasić, bivši radnik DB

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde