Sačuvaj račun

Fiskalnim računima protiv sive ekonomije

Društvo

Autor:

Namera Poreske uprave je da nagradnom igrom podstakne građane da zahtevaju izdavanje fiskalnih računa, što je garancija da će na kupljenu robu ili naplaćenu uslugu biti plaćen PDV, najizdašniji budžetski prihod

prevara, fiskalni računi, bledi, račun, izbledeli

BEOGRAD - Poreska uprava Srbije u akciji borbe protiv sive ekonomije priprema nagradnu igru "Sačuvaj račun", rečeno je danas u toj službi.

Namera Poreske uprave je da nagradnom igrom podstakne građane da zahtevaju izdavanje fiskalnih računa, što je garancija da će na kupljenu robu ili naplaćenu uslugu biti plaćen porez na dodatu vrednost (PDV), najizdašniji budžetski prihod.

Nagradna igra "Sačuvaj račun" biće organizovana svaka tri meseca, a u njoj će moći da učestvuju građani koji u tom roku prikupe 30 fiskalnih računa. U Poreskoj upravi obećavaju vredne nagrade za učesnike nagradne igre.

Nedavno je i u Crnoj Gori najavljeno nagrađivanje građana koji poreznicima budu pomagali u boljoj naplati poreza.

Komisija Vlade Crne Gore za suzbijanje sive ekonomije traži pravni osnov da se onome ko donese neispravan fiskalni račun obezbedi refundacija računa ili isplata dela novčane kazne koja bude naplaćena od prekršioca.

Direktor Poreske uprave Srbije Ivan Simič omogućio je poreskim obveznicima da mu se direktno obraćaju na mejl direktor@poreskauprava.gov.rs, na koji mogu da prijave uočene nepravilnosti u radu poreske službe ili zatraže njegov savet.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (9)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Ристо

  Ристо

  Важи ли то и за кинеске продавнице?

  19 Odgovori 
 • pera

  pera

  u prodavnicama svi izdaju fiskalne račune, ali zato na pijacam gde ima da se kupi skoro sve kao i u prodavnicama niko ne daje fiskalni račun, a imaju robe koliko neko i u radnji, i sad onaj koji oće pošteno da radi i prijavi radnju otići će u propast jer sve dažbine plaća, a na sto metara od njega na pijaci 200 tezgi punih robe rade i niko ... više m ništa ne plaćaju.

  9 Odgovori 
 • tutamuta

  tutamuta

  PA NIJE PROBLEM U RACUNIMA,AKO SVI UREDNO PLATE SVE POREZE,ONDA DRZAVA TREBA DA DA PRISTUP NOVCU NA RASPOLAGANJU ISTOG,ZASTO BI ONI KORISTILI NAS NOVAC,A OVAKO MORA DA SE RADE RAZNO RAZNE GIMNASTIKE DA DODJES DO SVOG NOVCA,I NA KRAJU AKO HOCES DA PODIGNES SVE OPET MORAS DA PLATIS DRZAVI ZA SVOJE PARE,E DRAGI MOJI POREZNICI TO TREBA TE DA RESITE I O ... više NDA CETE IMATI MANJI PROBLEM,A NE MOZE DA SE KORISI TUDJE A DRZAVA DA NIKOM NISTA NE PLACA,ZAKON MORA DA BUDE ZA SVE ISTI......
  PS.MOZDA SAM JA TUTA MUTA PA SE NE RAZUMEM BAS TOLIKO U TOME.....!!!

  4 Odgovori 

Poslednji komentar

 • vera

  vera

  Na koju adresu sa selju fiskalni racuni za nagradnu igru?Unapred hvala:)

  3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!