(FOTO) EVO KO JE DOŠAO GLAVE DIREKTORU FBI: Objavljen DOKUMENT zbog koga je Tramp smenio Komija
Foto: Reuters 8 Sept 2016

Zavera ili nešto treće...

(FOTO) EVO KO JE DOŠAO GLAVE DIREKTORU FBI: Objavljen DOKUMENT zbog koga je Tramp smenio Komija

Planeta -

Direktor FBI Džejms Komi, čovek koji je prilično pomogao dolazak Donalda Trampa na čelo SAD, nije smenjen tek tako. Zapravo, na Trampovu odluku uticao je predlog jednog veoma bitnog čoveka u Americi.

Komi je poznat po tome što je u predsedničkoj kampanji otvorio aferu o elektronskoj pošti Hilari Klinton, samo nekoliko dana pred prošlogodišnjih američkih izbora. Iako nije našao ništa sporno, Klintonova ga je optužila da je direktno kriv za to što je izgubila izbore, dok ga je Tramp hvalio.

Zbog toga čudi što ga je odjednom smenio. Međutim, tu odluku sigurno nije doneo sam a tome u prilog govori i dokument koji se pojavio na društvenim mrežama.

Foto Reuters
Foto Reuters

Naime, smenu Komija predložio je državni tužilac Džef Sešns i to direktno Trampu. On je napisao pismo u kom kaže da je, prema njegovim procenama, na čelo FBI potrebno dovesti novo rukovodstvo.

Foto Reuters
Foto Reuters

"Direktor FBI mora biti neko sa ubeđenjem prati pravila i principe Ministarstva pravde i ko predstavlja pravi primer za naše pravničko i ostalo osoblje u ministarstvu. Zbog toga moram vam preporučiti da razrešite Džejmsa Komija, i pronađete iskusnu i kvalifikovanu osobu da vodi sjajne muškarce i žene u FBI", napisao je Sešns Trampu.

Ovo pismo je poslato juče, a odmah nakon toga Tramp je obavestio Komija da je smenjen.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track