FOTO MOGLA JE DA BUDE KAO NOLE Bila je slatki devojčurak s reketom, evo kako Srpkinja danas izgleda
Foto: Facebook Printscreen

Da li je prepoznajete

FOTO MOGLA JE DA BUDE KAO NOLE Bila je slatki devojčurak s reketom, evo kako Srpkinja danas izgleda

Tenis -
U sportu su je nazivali čudom od deteta, a po lepoti joj u to vreme nije bilo ravne... Radoznale plave oči, duga plava kosa, milo lice...

Užasna upornost i jaki udarci...Time je osvojila milione ljubitelja tenisa koji su te godine pratili Vimbldon. Pojavila se gotovo niotkud, bez pompe, novca, devojčurak-početnik sa velikim snom da jednog dana postane kraljica tenisa.

Slatka plava Srpkinja sa australijskim pasošem, čiju je porodicu rat devedesetih nagnao u beg iz Osijeka u Hrvatskoj primoravši da spas potraži na drugom kraju sveta.

Rođena je 12. aprila 1983, a najviši plasman na WTA listi - 4. mesto, dostigla je 19. avgusta 2002, kada je igrala pod zastavom Savezne Republike Jugoslavije.

Posle čestih i bolnih razmirica sa ocem Damirom, njena karijera počela je da se kreće silaznom linijom 2006. godine. Godine 2008. punom snagom vratila se na teren, ali uspeh nije dugo potrajao. Problemi sa formom, povredama i ponajviše porodične razmirice ponovo su uzele danak.

Da li je se sada sećate? Ona je Jelena Dokić.

Njeni najveći uspesi u teniskoj karijeri bili su polufinale Vimbldona i Olimpijskih igara u Sidneju 2000, četvrtfinale Rolan Garosa 2002. i Australijen opena 2009. Kada je bila u top formi, na terenu je bila neumoljiva pa je tukla i prve rekete sveta poput Martine Hingis, Venus Vilijams, Ameli Morezmo, Aranče Sančes Vikario, Monike Seleš, Žistin Enan, Dženifer Kaprijati, Jelene Janković, Kim Klajsters, Karoline Voznjacki.

Na terenu je pobeđivala i Meri Pirs, Elenu Dementijevu, Frančesku Skjavone... Statistika kaže i da je Jelena osvjala turnire na svim podlogama šljaci, travi, betonu...

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track