KURIR TV OVAKO SU NOĆAS HAPŠENI: Pogledajte snimak privođenja eksministra i direktora u akciji Rezač
Foto: Printscreen MUP

UHAPŠENI PRALI NOVAC, PRIMALI MITO, FALSIFIKOVALI ISPRAVE

KURIR TV OVAKO SU NOĆAS HAPŠENI: Pogledajte snimak privođenja eksministra i direktora u akciji Rezač

Crna Hronika -
MUP Srbije objavio je snimke hapšenja dela osumnjičenih za korupciju i privredni kriminal s kojim su oštećeni budžeti Republike Srbije, Vojvodine, Grada Beograda, Železara Smederevo i to za sumu od 7 milijardi i 800 miliona dinara odnosno više od 100 miliona evra.
1 / 2 Foto: Printscreen

Uhapšeni u noćašnjoj akciji osumnjičeni su za širok dijapazon zloupotreba od 2004. do danas poput pranja novca, zloupotrebe položaja, zloupotrebe s javnim nabavkama, primanja i davanja mita, falsifikovanja službene isprave, nesavesnog rada u službi...

Ovim teškim krivičnim delima iz oblasti korupcije i privrednog kriminala oštećeni su budžeti Republike Srbije, Vojvodine, Grada Beograda, Železara Smederevo i to za sumu od 7 milijardi i 800 miliona dinara odnosno više od 100 miliona evra.

Stefanović je kazao da je reč o najopsežnijoj akciji dosad koja je dugo pripremana u saradnji s Tužilaštvom kao i da su dokazi protiv privedenih veoma čvrsti, te da je istraga sprovedena veoma temeljno.

Foto: Printscreen MUP
Foto: Printscreen MUP

Među privedenima su bivši ministar, dvojica nekadašnjih pomoćnika ministara, bivša direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, biznismeni, sadašnji i nekadašnji predsednici opština i njihovi pomoćnici, brojni direktori velikih javnih preduzeća, direktori i zaposleni na najvišim pozicijama u nizu velikih domaćih firmi, bivši direktor SRC Pionirski grad, zatim sadašnji predsednik Upravnog odbora FK Vojvodina...

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track