FOTO PROSLAVA U BELOM DVORU: Evo ko je sve bio na Prvom kraljevskom venčanju na Oplencu
Foto: Kraljevska Kancelarija

FOTO PROSLAVA U BELOM DVORU: Evo ko je sve bio na Prvom kraljevskom venčanju na Oplencu

Društvo -

BEOGRAD - Princ Mihailo Karađorđević i Ljubica Ljubisavljević venčali su se danas u u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, nakon čega su pretoslonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević upriličili prijem za zvanice na Belom dvoru.

Crkveni obred činodejstvovali su njegovo preosveštenstvo Episkop istočnoamerički Irinej i njegovopreosveštenstvo Episkop vranjski Pahomije i protojerej – stavrofor Petar Lukić, starešina Sabornog hrama u Beogradu.

FOTO KRALJEVSKO VENČANJE NA OPLENCU: Princ Mihailo se svojoj princezi Ljubici zavetovao i pred Bogom

Venčanju princa Mihaila Karađorđevića, najmlađeg sina pokojnog princa Tomislava i princeze Linde, i Ljubice Ljubisavljević prisustvovalo je više od 300 gostiju – članova i prijatelja kraljevske porodice Karađorđević, kao i brojnih uglednih zvanica iz javnog života Srbije i inostranstva.

Venčanju su prisustvovali prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, sa decom princem Filipom i Alison, princeza Linda Karađorđević (majka princa Mihaila), princ Đorđe Karađorđević (mladoženjin brat), princeza Falon Rajman (supruga princa Đorđa Karađorđevića), princeza Jelisaveta Karađorđević, Maja Gojković, predsednicaSkupštine Srbije, Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji i mnogi drugi.

Na prijemu u Belom dvoru tom prilikom, prestolonaslednik Aleksandar poželeo je mladencima dug i srećan zajednički život:

„Moja je dužnost i privilegija da poželim dobrodošlicu njenom kraljevskom visočanstvu princezi Ljubici u naš dom i da pozdravim roditelje mlade i mladoženje sa željom i nadom da će dobra sreća, zdravlje, sloga i porodični blagoslov pratiti novi par i naše domove, kroz njih i u njima“, rekao je prestolonaslednik Aleksandar u svom govoru.

Mladenci su u činu venčanja poštovali srpske običaje, ali su bili i inovativni, pa su osim u srpskoj tradicionalnoj muzici, gosti imali priliku da uživaju i u koncertu violončela dve devojčice, pobednice Republičkog takmičenja.

(EPK)

EKSKLUZIVNO KURIR TV: Pogledajte snimke s PRVOG kraljevskog venčanja u SRBIJI od II svetskog rata!

KRALJEVSKO VENČANJE NA OPLENCU, STIGLI SVATOVI: Princ Đorđe: Zaigraću kolo na svadbi kod brata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja