(VIDEO) DRAMA U OSIJEKU: Pogledajte šta je policajac uradio ženi jer je prešla ulicu na crveno!
Foto: Glas Slavonije

Neverovatna brutalnost policije

(VIDEO) DRAMA U OSIJEKU: Pogledajte šta je policajac uradio ženi jer je prešla ulicu na crveno!

Hrvatska -
OSIJEK - Neviđena policijska brutalnost dogodila se u sredu nešto posle 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u samom centru Osijeka. Policajac krupnije građe srušio je ženu srednjih godina na beton i - vezao je lisicama!

Sve se to, prema rečima očevidaca, dogodilo jer je žena prešla ulicu dok je na semaforu bilo crveno svetlo.

"Sestra je videla da je žena prešla preko zebre dok je bilo crveno svetlo na semaforu. Za ženom je odmah došao policajac od nekih 130 kilograma i pitao je da li zna šta je učinila. Žena je nešto odgovorila i krenula dalje, ali policajac ju je sustigao, svom težinom se bacio na nju, srušio je na beton u haustoru i vezao lisičinama. Kolegice i ja izišle smo iz poslovnog objekta i sve videle. Žena je zapomagala “Upomoć ljudi. Pomozite mi!”. Skupilo se mnogo ljudi i svi smo govorili policajcu da pusti tu jadnu ženu koja mu jedva dođe do lakta", ispričala nam je radnica obližnjeg objekta, pitajući se da li je bilo potrebe za takvim policijskim postupkom.

Foto: Glas Slavonije/Davor Kibel

Policajcu je jedan mladić rekao da ustane sa nesrećne žene, a on mu je odgovorio:

“Makni se! Hoćeš da i tebe privedem?”.

Policajcu u intervenciji ubrzo su se pridružile i kolege koji su mu pomogle u odvođenju žene u policijsko vozilo.Žene koje su bile svedoci ove nasilne policijskoe reakcije na prekršaj, kažu da je to bilo strašno i za videti.

"Da je uradila ne znam šta, nije u redu da policajac tako skače po ženi. Kad ju je srušio, kleknuo je na nju, a ona je zapomagala. Kada joj je stavio lisice žena se, očito šokirana, pokušala oteti, ali joj je tako zavrnuo ruku da mislim da joj je rame iskočilo. Ovo je prestrašno.ž

Videla sam da se radi o ženici koja baš i nije neka opasnost za okolinu. Bila je skromno obučena i imala je patike na nogama. Sigurno i nema novac za kaznu zato što je prešla ulicu na crveno. Da je bila kakva mlađa žena, doterana i u štiklama, policajac sigurno ne bi tako skočio na nju, nego bi joj možda i oprostio što je prešla ulicu kada nije trebalo", kaže Osječanka koja je bila svedok celog slučaja.

Prema izjavama očevidaca, ženu su policajci u službeni automobil ubacili kao torbu, i tada su otvorili prtljažnik i iz njega izvadili registarske tablice koje su stavili umesto onih koje su već bile na vozilu. Međutim, iz PU osječko-baranjske kažu da su policajci izvadili registarske tablice koje su imali na zadnjem sedištu vozila, da bi žena mogla da sedne. Tablice su tog jutra privremeno oduzete s jednog vozila u gradu. Dario Premec, portparol Policijske uprave osječko-baranjske, kaže da je bilo upotrebe sile i da je istraga u teku.

(Glas Slavonije, Foto: Glas Slavonije/Davor Kibel)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track