(FOTO, VIDEO) AFRIČKE CRNE MAMBE: One su strah i trepet lovokradica, a nisu čak ni naoružane
Foto: Youtube Printscreen

ŽENE BEZ STRAHA

(FOTO, VIDEO) AFRIČKE CRNE MAMBE: One su strah i trepet lovokradica, a nisu čak ni naoružane

Planeta -

Otkako su osnovane 2013. godine, "Crne mambe" štite afričke divlje životinje od lovokradica

Afrička jedinica "Crne mambe", sastavljena isključivo od žena, osvojila je nagradu Ujedinjenih nacija za šampione planete. Ove neverovatne žene nastoje da, bez upotrebe bilo kakvog oružja, zaštite divlje životinje podučavanjem drugih o očuvanju životne sredine To su sve mlade žene u svojim dvadesetim i tridesetim godinama koje iz lokalnih sela i zajednica dolaze u rezervat sa željom da ga sačuvaju, piše Newsweek.rs.Kriterijum za pristupanje je vrlo visok i zahteva naporan trening koji možda nije karakteristčan za dame. One ovde uče kako da postupaju u slučaju hapšenja prestupnika, kako da uoče tragove, pretraže vozilo i kako da reaguju u susretu sa lavovima, slonovima i drugim divljim životinjama.

Na obuci testiraju njihovu spremnost i strpljenje, ali ih i karakterno jačaju. Ovakav posao povećava im samopuzdanje jer ih uči, između ostalog, i kako da samostalno rade i raspolažu novcem. Pored zaštite životinja, cilj Crnih mambi je i podučavanje i menjanje čovekovog odnosa prema divljim životinjama.Levin Mefala, primera radi, uči ljude iz obližnjih zajednica o važnosti životinjskog sveta. Ona im u školskim klupama predaje o naporima koje Crne mambe ulažu da zaštite rezervat. Mnogi učenici nisu svesni značaja životinja za okolinu ili ekonomiju i misle da one služe samo za ubijanje i ishranu. Umesto toga, Mefala ih uči zašto životinje treba sačuvati i koliko je njihova uloga zapravo važna u svet u kojem zajedno sa njima živimo. Pogledajte još na portalu Newsweek.rs: NEWSWEEK OTKRIVA Američka "Crna reka": Mučenja, bičevanja i silovanja unutar sadističkog hrišćanskog kampa u Alabami (FOTO)STOPALA ZA GINISA, ALI BUKVALNO: Tinejdžer zahvaljujući 3D štampi konačno dobio patike koje može da obuje (FOTO, VIDEO)

ISLAMISTIČKA AUTOKRATSKA TURSKA: Evo šta referendum o predsedničkim ovlašćenjima zaista donosi Erdoganu ODMERAVANJE SNAGA U ORMUSKOM PROLAZU: Iran testirao novi balistički projektil, SAD zabrinute za svoju flotuRAMZES II USTAO IZ VODENOG GROBA: Statua od 7.5 metara pronađena u blatu zagađenog predgrađa Kaira (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track