(FOTO) ZMIJE OPSEDAJU ŠKOLU U BEOGRADU: Gmizavci ulaze u školsko dvorište i plaše decu
Foto: čitalac

Najezda

(FOTO) ZMIJE OPSEDAJU ŠKOLU U BEOGRADU: Gmizavci ulaze u školsko dvorište i plaše decu

Beograd -

U blizini OŠ "Pavle Savić" u beogradskom naselju Mirijevo imaju problem sa zmijama koje se vrte oko te ustanove, tvrde roditelji.

Čitalac Kurira Dragan Jelić poslao nam je fotografiju zmije za koju tvrdi da su je juče deca uslikala tokom odmora."Par godina unazad imamo problem sa pojavljivanjem zmija u dvorištu škole. Juče su deca na odmoru mobilnim telefonom slikala zmiju koja je izašla pored ulaznih vrata iz temelja škole. Prethodnih godina su se pojavljivale i u hodnicima škole i fiskulturnoj dvorani", tvrdi Jelić u pismu dostavljenom našoj redakciji.

On kaže da je problem vezan za plac između škole i ulice Rudi Čajaveca.

Foto Čitalac Kurira
Foto Čitalac Kurira

"Plac ima veliku površinu i zarastao je u korov, a u periodu izgradnje naselja u ulici Rudi Čajaveca je služio kao odlagalište otpada. Zmije su se nakotile, i stvaraju problem kako školi tako i građanima. Ja živim u ulici Rudi Čajaveca i unazad dve tri nedelje imao sam u par navrata susret sa zmijama. Nije nimalo prijatno, bez obzira što sam svestan da su u pitanju zmije koje nisu otrovne. Pojavljuju se na parkingu, na travnatim površinama oko zgrada gde se deca igraju, u školskom dvorištu", tvrdi on.

Jelić dodaje da je proveravao na sajtu katastra i da on u najvećem delu pripada gradu, a delimično je privatno vlasništvo.

"Zoohigijena je u više navrata obaveštavana o problemu, dolazili su, radili neki posao ali su se zmije nakon kraćeg vremena ili odmah posle njihovog odlaska ponovo pojavljivale", tvrdi ovaj čovek. On je apelovao na nadležne gradske službe da reše ovaj problem i eventualno očiste plac, kako gmizavci više ne bi uznemiravali decu i građane.

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track