(FOTO,VIDEO) NJOJ TRAMP NAJVIŠE VERUJE: Svaku važnu odluku donose zajedno
Foto: Reuters 8 Nov 2016

Porodica

(FOTO,VIDEO) NJOJ TRAMP NAJVIŠE VERUJE: Svaku važnu odluku donose zajedno

Planeta -

Elegantna, lepa i pristojna Ivanka Tramp (35) u izbornoj kampanji bila je Trampovo najjače oružje. Kad je 2015. objavio svoju kandidaturu, upravo je ona bila ta koja je oca predstavila naciji i svetu.

Otac je sluša, otac je poštuje i to ne radi samo zato što mu je ćerka. Jednostavno drži do njenog mišljenja oko bilo koje životne i poslovne stvari - rekao je jednom prilikom Karl Icahn, dugogodišnji prijatelj Trampovih.

Donald i Ivanka, njegova ćerka iz braka sa prvom suprugom Čehinjom Ivanom Tramp, oduvek su vrlo bliski, a ona ima posebno mesto u porodici, društvu, ali i Trampovom poslovnom carstvu.

Foto Reuters
Foto Reuters

Za mlađu sestru Donald junior je rekao da je “tatina devojčica,”. Kada nije s ocem, čuju se i po pet puta dnevno.Ona je, a ne supruga Melanija, bila istaknuta žena u Trampovoj kampanji. Ona je predstavljala oca i širila njegove poruke, zapravo bila "stvarna prva dama". Za razliku od njega ona nije glasna i agresivna, već umerena i disciplinovana.

U porodičnom poslu otac joj je dao veliku vlast. Niko od njegovih žena ili rukovodilaca nisu imali toliku moć koliku ona ima. U njenim su rukama najvredniji poslovi njenog oca. U firmi je zadužena za hotele i nekretnine. Diplomirana ekonomistkinja, izvrstan marketinški stručnjak i sedi u izvršnom odboru Tramp organizacije. Zajedno sa četiri godine starijim bratom Donaldom juniorom i dve i po mlađim Erikom donosi sve najvažnije odluke u vezi budućnosti Trampovog carstva i sklapa poslove.

Ivanka Tramp Foto Reuters
Ivanka Tramp Foto Reuters

Ali tatinu firmu drži dalje od politike, a kako se svojevremeno bavila manekenstvom ostala joj je usađena ljubav prema modi pa je izbacila i vlastitu liniju ženske odeće i dodataka.

"Ona je vrlo, vrlo pouzdana, ima instinkt za nekretnine i velike političke instinkte", kazao je Donald o svojoj ljubimiciIvanka je jednom prilikom ispričala da je otac pripremao za biznis još kao devojčicu."Imam beleške iz doba kada sam imala šest godina, a otac mi je slao skice zgrada i rekao bi 'Jedva čekam da radiš za mene jednog dana'" - ispričala je Ivanka Tramp kako je bilo odrastati uz slavnog oca. Svoje detinjstvo je opisala ne baš tradicionalnim, ali punim topline.

"Znali smo da smo svojim roditeljima najvažniji i da su nam nekretnine u krvi", kazala i dodala da joj je silno bogatstvo njenih roditelja bilo samo motiv da se još više trudi da bude uspešna. "Dobili smo ogromnu odgovornost, a nismo je zaslužili. Zbog toga sam radila još više...", naglasila je Ivanka koja je imala 10 godina kad su joj se roditelji razveli.

Kontorverzni multimilijarder izazvao je šok pre godinu i po kad je tokom kampanje po mnogima dao gadljivu izjavu u vezi sa svojom mezimicom.

"Mislim da moja ćerka Ivanka ne bi nikad pozirala za časopis kao što je Plejboj iako ima super figuru. Da mi nije ćerka, sigurno bih je pozvao na sastanak.."Sebe Ivanka opisuje kao vrlo modernu, ali i vrlo tradicionalnu osobu.

Pre sedam godina udala za Džereda Kušnera, preduzetnika, investitora i političkog aktiviste koji potiče iz imućne ortodoksne jevrejske porodice a školovao se na najprestižnijim svetskim koledžima kao što su Harvard i Njujork univerziti. Vlasnik je agencije nekretnina Kušner Propertis i izdavač nedeljnika Njujork Obzerver.

Foto Reuters
Foto Reuters

Ivanka se udajom za njega iz protestantske vere preobratila u jevrejsku. To je zahtevala njegova porodica, a na tome je insistirao i njen budući suprug. Proces konverzije je bio temeljit i težak jer porodica nije htela da ona to napravi tek proforme. Ivanka je jednom prilikom istakla, da joj je to bila odlična životna odluka iako o veri ne voli da priča jer to smatra ličnom stvari.

U braku su dobili ćerku Arabelu Rouz (4), sina Džozefa Fridrika (2) i ove godine Teodora Džejmsa. Porodica se drži strogo košer ishrane, redovno slavi Sabat a kada su zajedno Ivanka gasi mobilni."Kad smo zajedno posvećeni smo jedni drugima, igramo se s decom, vodimo ih u šetnje. Porodica je najvažnija", kazala je Ivanka za Vog prošle godine.

Njen suprug bio je za vreme kampanje jedan od glavnih savetnika svog tasta kao i vođa Trampove digitalne medijske kampanje. Zanimljivo je da je pre ženidbe sa Ivankom bio jedan od donatora demokratske stranke.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track