GAZDA CICIJA: Za topli obrok daje 7,5 dinara dnevno!

Kako te nije sramota

GAZDA CICIJA: Za topli obrok daje 7,5 dinara dnevno!

Društvo -
Dragan Topalović, vlasnik preduzeća „Duvan“ iz Čačka, doneo odluku po kojoj zaposlenima za topli obrok mesečno isplaćuje 150 dinara. Pored toga, radnici mesecima ne primaju platu

BEOGRAD - Ala se otvorio!Dragan Topalović, direktor i vlasnik preduzeća „Duvan“ a. d. iz Čačka, izračunao je da će njegovim radnicima mesečno biti sasvim dovoljno 150 dinara za obroke.Kurir je došao do odluke kojom je Topalović pronašao način da ispoštuje Zakon o radu, a koju je potpisao 31. decembra prošle godine. Na njoj se jasno vidi da je predviđena mesečna suma za topli obrok mizernih 150 dinara. Kada tu sumu podelimo na 20 radnih dana u februaru, radnik „Duvana“ dnevno na raspolaganju ima 7,5 dinara. Za to mogu da kupe jednu čokoladnu bananicu, i to samo na akciji u megamarketu.Dragan Topalović tvrdi da se radi o grešci i da ta odluka nikada nije primenjivana i ističe da se 150 dinara radnicima isplaćuje na dnevnom, a ne na mesečnom nivou.- Na snazi je stara odluka, a nova, koju vam je neko dostavio, nikada nije ni bila primenjena. Do sada je u svim obračunima isplaćivan topli obrok 150 dinara na dnevnom nivou, a ne mesečnom - kaže Topalović za Kurir.Njegove reči demantovale su dve radnice preduzeća „Duvan“. Iako nisu bile raspoložene za razgovor iz straha da ne dobiju otkaz, jer je obema malo ostalo do penzije, priznale su da mesecima nisu primile ni platu, a kamoli topli obrok. Jednoj od njih poslednja zarada isplaćena je za maj 2010. godine.Inače, Topalović je učestvovao u privatizaciji devet preduzeća u Srbiji, od kojih samo dva još uvek rade.

Odluka pravilnika o radu
Odluka pravilnika o radu

Topalović pretio smrću novinarki Kurira!Iznerviran što smo otkrili da je 31. decembra prošle godine doneo Odluku da svojim radnicima isplaćuje 150 dinara mesečno na ime toplog obroka, Dragan Topalović je od novinarke Kurira zatražio da garantuje životom za sve što objavi o ovom slučaju.- Tražim od vas da garantujete životom da je sve što napišete o meni i mojoj firmi tačno. Isti taj garant ja dajem vama - rekao je Topalović, tvrdeći da se radi o grešci i da ta odluka nikada nije primenjivana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track