GENERAL OJDANIĆ: Lažni dokazi protiv Karadžića stigli iz Srbije!
Foto: Fonet

Bivši ministar odbrane

GENERAL OJDANIĆ: Lažni dokazi protiv Karadžića stigli iz Srbije!

Crna Hronika -
Svima je bilo jasno, čim je Radovan Karadžić optužen pred Haškim tribunalom, da će biti drakonski kažnjen. Jedan od ciljeva ove presude je da se Republika Srpska proglasi zločinačkom tvorevinom, kaže bivši haški osuđenik, nekadašnji ministar odbrane i načelnik Generalšaba VJ general Dragoljub Ojdanić.

Jedanaest i po godina Ojdanić je proveo u Hagu koji mu je našao krivicu za podsticaj i podržavanje proterivanja kosovskih Albanaca u cilju etničkog čišćenja.

"Kao i državnom, vojnom i policijskom vrhu ondašnje Jugoslavije, tako je skrojena i optužnica protiv Radovana Karadžića u kojoj su najjači argumenti Tužilaštva bili izmišljeni dokazi. Najveći broj njih, nažalost, potekao je od pripadnika srpskog naroda koji nas i dan danas satinizuju. Radovan se branio sam a za pravnog savetnika je želeo mog advokata, Pitera Robinsona, Amerikanca, ja sam dao saglasnost. Znam da je uložio puno napora da dokaže svoju i nevinost naroda koji je kao predsednik predvodio ratnih godina, ali Hag je mesto gde ne vladaju pravo i pravda nego zakon jačeg, komentariše Odjanić.

Kaže, pokušao je da analizira šta Karadžiću stavljaju na teret.

"Uglavnom kao i u mom slučaju kada je 500 Albanaca, navodnih svedoka, u pisanim izjavama navodilo ranije pripremljen scenario. Isti stil pisanja imali su i seljak i radnik i intelektualac, i svi su na isti način doživeli i videli isti događaj, što je teorijski nemoguće, zaključuje Dragoljub Ojdanić.

Povodom presude Radovanu Karadžiću, supruga haškog osuđenika Veselina Šljivančanina kaže da je to očekivano od Haškog tribunala.

"Jad i tuga. Gledali smo naše kako su lagali na tom suđenju, videli ste onog Deronjić. Šta se može od njih u Hagu očekivati.Tamo pravde nema,tamo je hohštaplejar potpuni. Strašno! Nadam se samo da jednog dana neće biti. Ima i pop nad popom", kratko je rekla Persa Šljivnčanin, supruga haškog optuženik Veselin Šljivančanin, koji je u Ševeningenu proveo punih 11 godina.

Ona nam je kratko rekla da Šljivančanin nije u Beogradu trenutno i da danas ne bi ništa da komentariše povodom presude Radovanu Karadžiću.

(Blic/V.L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track