GEST ZA DIVLJENJE: Kolumbijci traže da se trofej dodeli Šapekoenseu!
Foto: Printskrin/Twitter

U čast stradalih

GEST ZA DIVLJENJE: Kolumbijci traže da se trofej dodeli Šapekoenseu!

Fudbal -

Fudbalski klub Atletiko Nasional zatražio je danas da je trofej Kopa Sudamerikana dodeli Šapekoenseu, klubu čiji su fudbaleri stradali u avionskoj nesreći u Kolumbiji.

"Atletiko Nasional traži od Južnoameričke fudbalske konfederacija (CONMEBOL) da trofej, u čast stadalih, dodeli klubu Šapekoense", navodi se u saopštenju kolumbijskog kluba.

Istovremeno, brazilski fudbalski klubovi iz najvišeg ranga Korintijans, Sao Paulo, Palmeiras, Santos i drugi, u znak solidarnosti sa Šapekoenseom, odlučili su da tom klubu, koji je u tragediji gotovo ostao bez fudbalera, besplatno pozajme svoje igrače, prenose lokalni mediji.

Pokrenuta je i inicijativa da klub ima zagarantovan opstanak najmanje tri godine, bez obzira na rezultate. Najavljeno je i da će Fudbalski savez Brazila sledeće sezone prijaviti Šapekoense za takmičenje u Kupu Libertadores i Superkup Južne Amerike.

U padu kolumbijskog aviona život je izgubilo 77 osoba, a među njima i brazilski fudbaleri.

Šest osoba je preživelo pad aviona, ali je jedna preminula na putu do bolnice.

Prva utakmica finala Kopa Sudamerikana izmedju Šapekensea i Atletiko Nasionala trebalo je da se igra sutra u Medeljinu, dok je revanš bio zakazan za naredni utorak u Šapeku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track