GORDAN KIČIĆ O „USTANIČKOJ ULICI“

Gordan Kičić: Ratko Mladić nam prekinuo snimanje filma

Stars

Autor:

Film „Ustanička ulica“, u režiji Miroslava Terzića, biće premijerno prikazan 13. marta u Sava centru. Ovaj politički triler obrađuje temu ratnih zločina i pripreman je pet godina. A kada je trebalo da se snimi prva scena u Specijalnom sudu - uhapšen je ...

ratko mladić, Gordan Kičić, Snimanje filma, Ustanička ulica, uhapšen mladić

Slučajnost?
Film „Ustanička ulica“, u režiji Miroslava Terzića, biće premijerno prikazan 13. marta u Sava centru. Ovaj politički triler obrađuje temu ratnih zločina i pripreman je pet godina. A kada je trebalo da se snimi prva scena u Specijalnom sudu - uhapšen je Ratko Mladić!
O ovoj podudarnosti i samom ostvarenju za Kurir govori Gordan Kičić, glavni glumac i producent filma.

- Ma, neverovatna koincidencija! Prvog dana kad smo započeli snimanje u Specijalnom sudu, uhapšen je Mladić. Morali smo da napravimo pauzu jednu sedmicu, ali i dalje ne verujem kako su se poklopili događaji!

Da li ste imali problem da okupite ekipu za politički triler?
- Postojao je samo strah da se nismo dobro spremili. Ovo je jedini pravi ugao iz kog može da se predstavi ovaj film. Bilo je teško ljudima objasniti kakav je, a i sponzore nije bilo lako zainteresovati. Ali oni koji su se usudili dali su sve od sebe.

Šta je teže biti - glumac ili producent?
- Glumac je gospodin čovek, nauči tekst, dođe na snimanje, a producentski posao je mnogo zahtevniji.

Zašto se snimanje odužilo?
- Prikupljanje novca je veoma komplikovan proces, a sama priprema je trajala pet godina. Istraživanje, mno­go razgovora s raznim ljudima... Ali, ovo je pravi srpski film.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

U javnom sektoru su povlašćeni u odnosu na realan, privatni sektor. Imaju veće zarade za 30 odsto Ranka Savić predsednica (ASNS)

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!