GORICA POPOVIĆ OTVORILA DUŠU: Obožavali smo kad Madžgalj zasvira gitaru!
Foto: Stefan Jokić

Kafanske priče

GORICA POPOVIĆ OTVORILA DUŠU: Obožavali smo kad Madžgalj zasvira gitaru!

Pop kultura -

Iz kafane nosim lepe uspomene na moje kolege. Marinko je bio veoma važan, a Dragan Nikolić je pravio džumbus

Gorica Popović, otkako je stala na pozornicu, nije prestala da posećuje pozorišni bife u beogradskom Ateljeu 212, koji joj je veoma značio u životu.Glumica iz kafane nosi samo lepe uspomene, pa se priseća jedne duhovite situacije s nedavno preminulim Draganom Gagom Nikolićem, kad je on na svoj šmekerski način usred bela dana iznenadio sve u bifeu.

- Gaga Nikolić je uoči jedne Nove godine u bife usred bela dana doveo neki trubački ciganski orkestar. Bukvalno smo napravili džumbus i ostali do sledećeg jutra. Igrali smo, pevali, ma idealan doživljaj. Kasnije su nas ti svirači stalno zvali, pitali kad ćemo ponovo da napravimo nešto slično.

Govorili su mi: „Gorice, možemo li mi da dođemo ponovo?“, a ja sam im vikala: „Nemojte, nemojte!“ Pa kako svaki dan da pijemo i pevamo? Najviše su jurili Gagu - priseća se Gorica.Dobitnica Nušićeve nagrade za kafanskim stolom najviše je volela da sedi s kolegama koji danas, nažalost, više nisu među živima.

- Mali Marinko Madžgalj bio je veoma važan. Uživao je da svira gitaru, a mi smo voleli da zapevamo s njim - ističe poznata Kragujevčanka.Čuveni bife u Ateljeu 212 bio je jedna važna institucija jer su dolazili ne samo glumci i ljudi iz sveta pozorišta nego i veliki pisci Pekić, Crnčević, Kiš...

- To je bilo mesto gde su se vodili ozbiljni i intelektualni razgovori i gde sam ja, kao mlada glumica, ulazila sa strahopoštovanjem. Naravno, danas je sve drugačije, ali je i dalje bife u Ateljeu živ i veoma zanimljiv - završava čuvena glumica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track